Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά


Με εντολή των ψηφοφόρων της ΝΔ, αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες για την πρόοδο του ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας.
Η πολιτική προοπτική της ΝΔ είναι ξεκάθαρη. να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη.

Νεοδημοκράτισες και Νεοδημοκράτες,
ο λαός μίλησε. Η βάση του κόμματος, ο ψηφοφόρος μίλησε. Η εντολή του είναι ηχηρή και αδιαμφισβήτητη.
Πριν ενάμιση μήνα, σε δύσκολες στιγμές σας μίλησα για ελπίδα και εσείς πήρατε το μήνυμα της ελπίδας και το μετατρέψατε σε μια μεγάλη πρωτοφανή, ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση.

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Παναγιώτη Ψωμιάδη


Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος χθες στις 7 μμ εισήχθη στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με πυρετό και δύσπνοια.

Σύμφωνα με το πρωινό ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του είναι καλύτερη, παίρνει αντιβίωση και οι γιατροί πρόλαβαν την πνευμονία.

Παραμυθοχώρα θα στηθεί στο Στρατώνι

Μια "Παραμυθοχώρα" για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες θα στηθεί στο Στρατώνι Χαλκιδικής από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο, στο οποίο θα φιλοξενηθούν χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Τα εγκαίνια της "Παραμυθοχώρας" θα κάνει ο μικρός Γιάννης από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, ο οποίος μέσα από την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση κατάφερε να βρει συμβατό δότη μυελού των οστών.

Το εγχείρημα πραγματοποιείται από το δήμο Σταγείρων- Ακάνθου και τον Σύλλογο Πολιτισμού Στρατωνίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 εθελοντών της περιοχής.

Επισκόπηση Τύπου της 30/11/2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Η μεγάλη νίκη του Αντώνη Σαμαρά από τον πρώτο κιόλας γύρο της εκλογικής διαδικασίας στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη και η αποδοχή της ήττας της, καθώς και οι επικείμενες κρίσιμες συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Eurogroup και Ecofin τις επόμενες ημέρες.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η Βάση έδειξε τον δρόμο!...Πρωτοφανής κοσμοσυρροή Νεοδημοκρατών στις κάλπες".

Καθαρή και δίκαιη η νίκη του Αντώνη Σαμαρά


Για νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την καθαρή του νίκη και το «ηχηρό και αδιαμφισβήτητο», όπως το χαρακτήρισε, μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας ότι στο εξής «θα είμαστε όλοι μαζί», τόνισε πως αφήνει πίσω του ότι ελέγχθη μέχρι τώρα («σφουγγάρι», είπε χαρακτηριστικά») αλλά προειδοποίησε ότι η βάση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα υπονόμευσης της ενότητας. Με εντολή των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, «Αναλαμβάνω την τιμή και την ευθύνη να οδηγήσω την παράταξη σε νέους αγώνες», για την πρόοδο του Ελληνικού λαού και κυρίως για το δικαίωμα της ελπίδας, στα νέα παιδιά του τόπου μας. Η πολιτική προοπτική της Νέας Δημοκρατίας να επιστρέψει σε νέες νίκες, οργανωτικά ανανεωμένη και ιδεολογικά κυρίαρχη δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι», πρόσθεσε. «Η πολιτική προοπτική της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: να επιστρέψει σε νέες νίκες. Ο λαός μίλησε, η βάση του κόμματος μίλησε, και η εντολή του είναι ισχυρή και αδιαμφισβήτητη». Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη για το τηλεφώνημά της, και δήλωσε πως θα έχει επικοινωνία και με τον κ. Ψωμιάδη αλλά και τον κ. Κώστα Καραμανλή «με τον οποίο θα είμαστε μαζί σε όλα τα μεγάλα που έρχονται».

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ο Πολύγυρος ψήφισε Ντόρα!!!

Ψήφισαν 1276 άτομα και έλαβαν:

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: 546

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: 540

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ: 173

Βρέθηκαν ακόμα 5 λευκά και 4 άκυρα

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

"Ο δικός μας άνθρωπος"


...Ακούγεται πάντως σε συζητήσεις μεταξύ σοβαρού και αστείου απο ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ ότι θα πάνε να ψηφίσουν τον Σαμαρά... Για να δούμε τι θα δούμε...

Από trelokouneli

Επισκόπηση Τύπου της 26/11/2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ελληνική οικονομία, η αναφορά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου στη Βουλή ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η επιδημία του ιού της γρίπης, καθώς και ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για την αρχηγία του κόμματος.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΔΗΜΟΣΙΟ: "Ψαλίδι" στα επιδόματα!..."

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου


Με δέκα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χασλκιδικής την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Ν.Α.Χ.



ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, έργα αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών του Δ.Δ. Αμμουλιανής του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου Ν. Χαλκιδικής» (από αναβολή) (Εισηγητής: Ι. Τζίτζιος, Αντινομάρχης Χαλκιδικής)

2. Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2009. (Εισηγητής: Ι. Γιώργος, Αντινομάρχης Χαλκιδικής)...

Διακοπή μαθημάτων λόγω γρίπης

Με απόφαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου διακόπτονται τα μαθήματα σε όλες τις τάξεις του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών μέχρι και τη Δευτέρα 30-11-09, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

Επίσης διακόπτονται τα μαθήματα στα τμήματα Γ2, Δ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μουδανιών, στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αφύτου, στην Ε΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας, στο Β΄τμήμα του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών, στο Β΄τμήμα οχημάτων του ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών και στα τμήματα Α4, Β1 του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας, από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 1-12-09.

Τέλος  με απόφαση του Νομάρχη διακόπτονται τα μαθήματα στην Β’ τάξη του Δημοτικού σχολείου παραλίας Διονυσίου και του 6ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών , από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας οργανώνουν στην πρωτεύουσα του νομού ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής «Η Αγάπη» και το ΚΕΚΥΚΑμεΑ υπό την αιγίδα της ΤΕΔΚ και τη συνεργασία του ΠΟΧ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 στις 10.30 π.μ.. Κατά την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Τουριστικό Περίπτερο Έξι Βρύσες, θα εκτεθούν έργα ζωγραφικής των μαθητών του ΚΕΚΥΚΑμεΑ και θα δοθούν πιστοποιήσεις στους συμμετέχοντες μαθητές.

Θεσσαλονίκη - Άγνωστος μαχαίρωσε ταξιτζή στην περιοχή της Τούμπας

Δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος τραυμάτισε με μαχαίρι 52χρονο οδηγό ΤΑΞΙ, στην οδό Μεγακλέους, στην περιοχή της Τούμπας.

Ο άτυχος ταξιτζής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, μόλις συνέλθει.

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παντελίδης

Μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο νόσο, πέθανε χθες στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 65 ετών, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παντελίδης.

Στη δημοσιογραφική του ζωή ο Β. Παντελίδης εργάστηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία», σε διευθυντικές θέσεις στην ΥΕΝΕΔ και αργότερα στην νεοϊδρυθείσα ΕΤ3, διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης του «Ελεύθερου Τύπου» και πριν από τη συνταξιοδότησή του, του «Αδέσμευτου Τύπου» του Δ. Ρίζου.
Τον ακούγαμε και στο ξεκίνημα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου.

Ο Β. Παντελίδης αφήνει πίσω του τη γυναίκα και τη μοναχοκόρη του. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 3:30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως Του Κυρίου, στη Θέρμη.

Επισκόπηση Τύπου της 25/11/2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Η προειδοποίηση Προβόπουλου για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία, μεταξύ αυτών και τα προβλήματα δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για την πανδημία της νέας γρίπης, η επιβολή των φόρων στα ακίνητα και οι αντιδράσεις που προκαλούν σε μεσίτες, κατασκευαστές αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες, καθώς και οι σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φορολογική επιδρομή στην ιδιοκτησία!..., ενώ συμβολαιογράφοι και νομικοί χαρακτηρίζουν τα μέτρα αντισυνταγματικά..".

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Λιγες μερες μετα…..


Πράσινες Γελοιότητες ...


Δεν υπάρχει ποιο γελοίο θέαμα από γνωστούς πράσινους (όχι με την καλή έννοια) να σφυρίζουν αδιάφορα για τα καμώματα του κόμματος τους που μέσα σε πενήντα μέρες έχει γυρίσει 180 μοίρες στα περισσότερα προεκλογικά του αερολογήματα.

Η αγαπητή Κ. Μακρή δεν ξέρει πιά τίποτα για το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι "Εξπέρ" στα ΝεοΔημοκρατικά!!!

Μέσα σε όλα τα κόλπα , "γνωρίζει" το τί θα ακολουθήσει μετά την εκλογή αρχηγού και "Ανησυχεί" για την ενότητα του κόμματος γιατί "είναι απαραίτητη" η αντιπολίτευση.....

Ο κάλχας κ. Γ. Παπαχρήστος προβλέπει το μέλλον της Ν.Δ αλλά δεν μπορεί να δει το μέλλον της χώρας γιατί ενοχλείται από τον λαϊκισμό του ΠΑΜΕ....

Τα πράσινα όμως blogs ειναι για τα μπάζα........

Εκεί που δεν "σήκωναν μύγα στο σπαθί τους" περί της διαφάνειας και της "ηθικής" του ΠΑΣΟΚ , τώρα κάνουν πως δεν βλέπουν τίποτα που να χρήζει σχολιασμού.

Για να καταπιούν τις καταγγελλόμενες παρανομίες των εκλεκτών τους , αυτοικανοποιούνται θεωρώντας ότι το "ΠΑΣΟΚ βγάζει αρχηγό στην Ν.Δ" !!

Κατρακύλα....Little green people...

Από antilogos-gr

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Διακοπή μαθημάτων λόγω γρίπης


Με απόφαση του Νομάρχη κ. Αστέριου Ζωγράφου διακόπτονται τα μαθήματα σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου Ν. Μουδανιών και στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου μέχρι και την Παρασκευή 27-11-09, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

Από halkidiki.gov.gr

Πήραν στο ψιλό τον Jeffrey


Για διακοπές στην Καραϊβική αναχωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου


Σε μια περίοδο που όλα τα εθνικά, κοινωνικά και οικονομικά θέματα της χώρας μας βρισκονται σε εξέλιξη και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας ανησυχεί, ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να φύγει για πενθήμερες διακοπές στον εξωτικό Άγιο Δομίνικο της Καραϊβικής...

Αυτή είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του...

Επίσημη δικαιολογία - εκδοχή - κάλυψη του εξωτικού ταξιδιού είναι, όπως μας πληροφορεί το Βήμα, η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...

Καλά να περάσεις Jeffrey...

Από Πατριωτικός Λόγος

Πρώτα δικαστής, μετά γαλάζιος, τώρα και πράσινος ο Γιώργος Ζορμπάς!


Η είδηση είναι ενδεικτική: Ο “ήρωας” Γιώργος Ζορμπάς, που δοκιμάστηκε στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τώρα ΚΑΙ με πράσινη φανέλα: Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, ο Επίτιμος Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Ζορμπάς, αναλαμβάνει Πρόεδρος Ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη συγκρότηση Ενιαίου Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη θέσπιση αντίστοιχης θέσης Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Προφανώς επόμενος σταθμός του η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Με το καλό!

Από ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Τι έλεγε επίσημα η ΝΔ το 1996 για τον Αντώνη Σαμαρά



Από το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

EYTΥΧΩΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ!!

ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ:

ΔΕΝ θα έχουμε πάγωμα μισθών

ΔΕΝ θα έχουμε αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης

ΔΕΝ θα έχουμε μείωση συντάξεων

ΔΕΝ θα έχουμε έκτακτες εισφορές και αύξηση φόρων!

Δόξα τω Θεώ!!!

Από ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ

Με θλίβει το σύνθημα:«Ελλάς-Ελλάς ,Αντώνης Σαμαράς»


Το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ήταν υπερβολικό και έκρυβε εθνικιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα. Στην ερμηνεία του το σύνθημα είχε μια μαζικότητα και απευθύνονταν σε «όλους» τους Έλληνες, αν και στην πράξη αφορούσε τα μέλη και τις κλαδικές.



Το σύνθημα «Ελλάς-Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» είναι προσωποποιημένο, λουδοβίκειο και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ανήκει…. στον Αντώνη. Και μη χειρότερα! Δεν είναι απλά αντικοινωνικό αλλά προχωρά ακόμα πιο πέρα και σε πιο ακραίες προσεγγίσεις της πολιτικής σκέψης. Προσπαθεί να χειραγωγήσει με σκεπτικό συνθηματολογίας του προηγούμενου αιώνα...

Οι «βαρόνοι» θέλουν αρχηγό του χεριού τους


ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ απομένουν (ίσως περισσότερες) έως ότου η δόλια Ελλάδα αποκτήσει αξιωματική αντιπολίτευση της προκοπής. Έως ότου, δηλαδή, η έρμη Νέα Δημοκρατία αποκτήσει αρχηγό και έως ότου η κυβέρνηση Παπανδρέου αποκτήσει στοιχειώδη έλεγχο.

Στο άρθρο μου της 18ης Οκτωβρίου έγραφα ευθέως ότι η φιλελεύθερη παράταξη όφειλε αμέσως μετά την εκλογική πανωλεθρία της να βγάλει νέο αρχηγό –και μάλιστα την έως τότε «νούμερο δύο» που δεν ήταν άλλη από τη Ντόρα Μπακογιάννη και τούτο διότι η γυναίκα αυτή συγκέντρωνε τα περισσότερα πλεονεκτήματα και ήταν σταθερά πρώτη σε δημοτικότητα μετά τον Καραμανλή...

Σήμερα η ιδεολογική διακήρυξη Πολύδωρα


Σήμερα αναμένεται να «χτυπήσει» ο Βύρωνας Πολύδωρας. Ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάρει θέση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ν.Δ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ο Πολύδωρας σκοπεύει να παρουσιάσει μια ιδεολογική διακήρυξη. Ένα κείμενο ιδεολογικών αρχών και αξιών. Ο πρώην υπουργός σκοπεύει να απευθυνθεί και στον τελευταίο νεοδημοκράτη. Να στείλει μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας. «Σας καλώ να κρατήσουμε τις σημαίες ψηλά. Αυτές συμβολίζουν και θυμίζουν τις ιδέες μας, τους αγώνες μας, την ιστορίας μας. Είμαστε υπερήφανοι για όλα αυτά» θα αναφέρει μεταξύ των άλλων στο προεκλογικό μήνυμά του, ο Πολύδωρας. Ο πρώην υπουργός θα επιδιώξει να κάνει την διαφορά. Θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Περισσότερα από τον Βύρωνα, στη μία το μεσημέρι!

Από parapolitika.gr

Νέα εποχή….


Επισκόπηση Τύπου της 23-11-2009



Ποια θέματα κυριαρχούν: Η πανδημία της νέας γρίπης και ο εμβολιασμός που ξεκινά σήμερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, η επιβολή φόρων στα ακίνητα, ο διάλογος για το ασφαλιστικό, ο οποίος ξεκινά σήμερα, καθώς και το "ντέρμπι" Σαμαρά - Μπακογιάννη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, λίγο πριν τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου για την εκλογή προέδρου του κόμματος.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και οι τρεις ορκίζονται για την ενότητα της ΝΔ. Με συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα".

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Άγρια κόντρα κορυφής στο ΠΑΣΟΚ


Φοβερή κόντρα ξέσπασε στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση για πάγωμα μισθών και συντάξεων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής διαφώνησε από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι «2.000 ευρώ παίρνουν τα φτωχά και μεσαία στρώματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα αυτό».
Αμέσως πήραν φωτιά τα τηλέφωνα από το Μαξίμου και λίγο αργότερα ο Παπουτσής προσπάθησε να το μαζέψει αναφέροντας ότι δεν υπάρχει επίσημη κυβερνητική θέση για πάγωμα των μισθών άνω των 2.000 ευρώ μικτά. Κι όμως στο press room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άλλα έλεγε σήμερα και συγκεκριμένα:

Επισκόπηση Τύπου της 20-11-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Η διευκρίνιση της κυβέρνησης ότι στο δημόσιο τομέα θα "παγώσουν" οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων , που ο βασικός τους είναι πάνω από 2000, οι έλεγχοι της εφορίας σε γιατρούς στο Κολωνάκι, η αντιπαράθεση των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας και η επιλογή της νέας ηγεσίας της ΕΕ.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα. Με απόφαση του ΣτΕ".

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλή για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στα τελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου:

« Συγχαίρω εγκάρδια τους παίκτες, τον προπονητή και τους συνεργάτες του, όλους τους παράγοντες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Η χθεσινή νίκη δικαιώνει τους κόπους τους, αναδεικνύει την αξιοσύνη, επιβραβεύει τη συλλογική προσπάθεια και ανοίγει νέους δρόμους μεγάλων διακρίσεων.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια με νέες μεγάλες νίκες ».

Ντόρα Μπακογιάννη: "Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του"


Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε την εξής δήλωση:
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παραβίασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ανακοινώνοντας πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα, παρά το γεγονός ότι εξήγγειλε προεκλογικά ακριβώς το αντίθετο. Η κοινή γνώμη διαπιστώνει ταχύτερα απ` ό,τι οποιοσδήποτε ανέμενε ότι στα οικονομικά θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρή προετοιμασία. Κινείται αλλοπρόσαλλα κάνοντας ταυτόχρονα παροχές και περικοπές και επιχειρώντας να μειώσει το έλλειμμα του 2010 φουσκώνοντας το έλλειμμα του 2009 με αλχημείες.

Το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία με ψέματα και τώρα τα βρίσκει μπροστά του. Αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση. Με μηδενικά ανακλαστικά, καθυστερήσεις και ημίμετρα εξακολουθεί να επιλέγει τις εντυπώσεις έναντι της ουσίας. 50 ημέρες μετά, και δεν έχει στελεχώσει θέσεις-κλειδιά του δημόσιου.

Η μόνη τους ελπίδα -και γι' αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ τα έχει δώσει όλα εναντίον μου- είναι η Νέα Δημοκρατία να μπει σε εσωστρέφεια και περιχαράκωση και να μην ασκεί ισχυρή αντιπολίτευση. Γελάστηκαν. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ.

Δήλωση του Εκπρόσωπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή, κ. Γ. Κουμουτσάκου


«Πριν από σαράντα ημέρες διαβεβαίωναν ότι “λεφτά υπάρχουν” και ότι “δεν θα μεταθέσουν ευθύνες”».

Σήμερα παγώνουν μισθούς, αυξάνουν φόρους και αναζητούν άλλοθι.

Ανέτοιμοι και αμήχανοι αποκαλύπτουν και ομολογούν ότι προεκλογικά παραπλάνησαν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες.»

Τον στριμώχνει για το Σκοπιανό


Ο Αντώνης Σαμαράς το 1993 έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επειδή δεν δέχτηκε την ονομασία «Σλαβομακεδονία» για τα Σκόπια. Το 1995 στήριξε τον Στεφανόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας προσφέροντας έτσι στον Παπανδρέου τη δυνατότητα να συνεχίσει να κυβερνά έστω και από το κρεβάτι του Ωνασείου, επειδή η Ν.Δ. δεν είχε, όπως έλεγε τότε, μεταβάλλει τη στάση της στο Σκοπιανό. Από τότε όμως που μπήκε στην κυβέρνηση άλλαξε τροπάριο και δήλωνε ότι υιοθετεί πλήρως την πρωθυπουργική και κατ΄ επέκταση κυβερνητική πρόταση για σύνθετη ονομασία με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό και μία χρήση μέσα - έξω. Χθες η Ντόρα τον στρίμωξε, ζητώντας του να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα ποια είναι η θέση του για το Σκοπιανό. Παράλληλα τον κάλεσε σε ντιμπέιτ όπου ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να ... συρθεί σε αυτό και εκεί θα υπάρξουν πολλές και μεγάλες αποκαλύψεις. Αν παραδεχτεί ότι μετέβαλε την άποψή του στο πέρασμα των χρόνων, τότε θα αποδεχτεί ότι δεν έριξε τη Ν.Δ. για ... εθνικούς λόγους αλλά για ... προσωπικούς. Κι εκεί θα έλθουν στο φως τόσα και τόσα...

Από parapolitika.gr

Έκθεση εργόχειρου

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Όμιλο Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου οργανώνουν έκθεση εργόχειρου κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα τιμώντας τον πολιούχο, Άγιο Νικόλαο. Ήδη σε χώρο κοντά στην εκκλησία εκτίθενται δεκάδες εργόχειρα, που προσέφεραν ενορίτισσες. Τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εργόχειρων, θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά καθισμάτων στο μητροπολιτικό ναό.

Από poligiros.gr

3ος χρόνος χωρίς το Χρήστο Φυλακτό


Με αφορμή τα τρία χρόνια απουσίας του Χρήστου Φυλακτού (Ιατρός & Δήμαρχος Τορώνης), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, η Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χαλκιδικής, ο Δήμος Τορώνης και ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009,ώρα 17:30 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Συκιάς,παρουσίαση-συζήτηση με θέμα:"Ενδοοικογενειακή βία". Ομιλητές: κα Ιωσηφίδου,Ψυχίατρος και κος Βαφέας Κοινωνικός Λειτουργός.


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009,ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο Συκιάς, παρουσίαση συζήτηση με θέμα: "Εμβολιασμοί". Ομιλητής ο κος Μάριος Πυρπασόπουλος Ιατρός παθολόγος.

Hello Africa!


Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει !


Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα της, αντί εποικοδομητικού έργου, άρχισε να ετοιμάζει το άλλοθι της εγκατάλειψης των προεκλογικών της υποσχέσεων.

Φουσκώνοντας ηθελημένα αριθμούς και δείκτες του ελλείμματος ,ανέτρεψαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί φόρων.

Μέσα σε σαράντα μόλις ημέρες έγινε φανερό σε όλους τους πολίτες - άσχετα εάν κάποιοι λόγω ιδιαίτερων ψυχοσυνθετικών αντιδράσεων δεν το ομολογούν ...φανερά- ποιος πολιτικός ηγέτης τους είπε προεκλογικά την καθαρή αλήθεια και τους παρουσίασε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και ποιος τους παραπλάνησε με προπαγανδιστικές εκθέσεις ιδεών...

Το νήμα!


Επισκόπηση Τύπου της 19-11-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Το "πάγωμα" στις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για το 2010, καθώς και το "φρένο" στις προσλήψεις για το 2010, που αποφάσισε η κυβέρνηση, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις σε επιχειρηματικά δάνεια και η αμνηστία από τον Τειρεσία για όσους εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους, η επικείμενη εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά να εξακολουθεί να προηγείται, καθώς και η πανδημία της νέας γρίπης και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή της.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παγώνουν" οι αυξήσεις μισθών - συντάξεων. Το ΠΑΣΟΚ παίρνει πίσω τις προεκλογικές εξαγγελίες".

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Γιατί οι Νεοδημοκράτες δεν θα ψηφίσουν Αντώνη Σαμαρά;


Δεν μπορούν να του συγχωρέσουν ότι έριξε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία το 1993.


Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε με υπαιτιότητα του Αντώνη Σαμαρά.


Οι Νεοδημοκράτες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος που έριξε τη Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος να θέτει υποψηφιότητα για την αρχηγεία του κόμματος.


Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για τον πονεμένο Νεοδημοκράτη αλλά δεν αναφέρει πόσο ο ίδιος τον πόνεσε σε τόσες πολλές εκλογικές μάχες.


Ο Αντώνης Σαμαράς είτε θέλει να το παραδεχτεί, είτε όχι, ήταν σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις...

Η Ελλάδα στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!! Νίκησε την Ουκρανία 1-0

Η Ανδρική Ομάδα Μπάσκετ του ΑΟΠ 2009-2010


Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη Χαλκιδική


Το πρόγραμμα επίσκεψης είναι το ακόλουθο:

18.00 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΝΟΔΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

18.15 ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ / συνάντηση με στελέχη και φίλους

21.00 ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ / συνάντηση με στελέχη και φίλους στο καφέ SYMBOL (πλατεία Βασματζίδη - πεζόδρομος)

Ληστεία σε αυτοκίνητο, με τραυματισμό έγινε χθες το βράδυ στο Σέιχ Σου


Σε πυροβολούν για λίγα euro και για το κινητό τηλέφωνο...
Τρεις άγνωστοι με την απειλή πιστολιών, ανάγκασαν χθες στις 19:45, έναν άντρα και μια γυναίκα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα, να καθίσουν στα πίσω καθίσματα, ενώ στη συνέχεια τους οδήγησαν σε περιοχή του δάσους Σέιχ Σου.
Εκεί, τους απέσπασαν χρήματα και κινητά τηλέφωνα, με συνέπεια την αντίδραση του άντρα, τον οποίο πυροβόλησαν στο πόδι. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Έκθεση φωτογραφίας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής της ΝΑΧ


Επισκόπηση Τύπου της 18-11-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι μειώσεις στις δαπάνες και οι πρόσθετες περικοπές στον προϋπολογισμό, στις οποίες προσανατολίζεται η κυβέρνηση μετά τις πιέσεις της Κομισιόν, η διεύρυνση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, ο διάλογος για το ασφαλιστικό που ξεκινά τη Δευτέρα, η ετήσια έκθεση διεθνούς διαφάνειας σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στη χώρα μας είναι ανησυχητική λόγω υψηλών ποσοστών διαφθοράς, τοποθετώντας μας τελευταία χώρα σε διαφάνεια στην Ευρώπη, το ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα σύμφωνα με το οποίο αμφισβητεί ξεκάθαρα τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, τα νέα σενάρια για αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς και η εισαγγελική παρέμβαση που πυροδότησαν οι καταγγελίες Βγενόπουλου για τις αναθέσεις των δρομολογίων στις άγονες γραμμές.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελευταία στην Ευρώπη σε διαφάνεια η Ελλάδα. Μας πνίγει η διαφθορά".

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

«Δεν επιστρέφω στη ΝΔ ούτε ως αρχηγός» έλεγε στην Καθημερινή το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς!!!


Συνέντευξη στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗ, Καθημερινή Κυριακής 4 Ιουλίου 1993


Α. Καρκαγιάννης: Αν υποθέσουμε ότι εξαλειφθούν αυτές οι παραμορφώσεις, όπως τις αποκαλείτε, τότε θα επιστρέψετε στη Ν.Δ.;
 
Α. Σαμαράς: Όχι, δεν θα επιστρέψω. Έχω ήδη χαράξει το δρόμο μου με την «Πολιτική Άνοιξη» και η Ν.Δ., όπως και τα άλλα κόμματα, ακολουθούν το δικό τους δρόμο. […]


Δεν θα επιστρέψω, συνεπώς, στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω «αρχηγός» της. […]

Αναρτήθηκε από το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας

Μήνυμα Νομάρχη Χαλκιδικής για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι μέρα αισιοδοξίας. Είναι η μέρα της παιδείας, είναι η μέρα της ελευθερίας, είναι η μέρα της νεολαίας καθώς εξαίρεται μια κορυφαία πράξη αντίστασης στον αυταρχισμό και στο βιασμό της ελεύθερης βούλησης των πολιτών. Η 17η Νοεμβρίου του 1973 με σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αποτέλεσε τον καταλύτη για την εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας, δίνοντας παράλληλα ένα όραμα στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας.
Ο αγώνας για ισόρροπη και ανθρωποκεντρική κοινωνική ανάπτυξη συνεχίζεται. Σήμερα, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι και σήμερα ζωντανά και θα παραμένουν αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν.


Ας σταθούμε λοιπόν με στοχασμό στην Επέτειο του Πολυτεχνείου και ας προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι του μηνύματος του Πολυτεχνείου που παραμένει επίκαιρο και ζωντανό, αντάξιοι συνεχιστές εκείνων που αντιστάθηκαν, εκείνων που θυσιάστηκαν.

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
   ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Δήλωση Γιάννη Δριβελέγκα, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



Η εξέγερση του Πολυτεχνείου – Νοέμβρης 73

Νοέμβρης 2009. Κάθε Νοέμβρης, μας θυμίζει την εξέγερση της Νεολαίας μας, την εξέγερση όλου του Ελληνικού λαού ενάντια στην δικτατορία, ενάντια στη χούντα.

Οι μνήμες του αγώνα του Πολυτεχνείου μένουν αναλλοίωτες, γιατί ήταν αγώνας του ανθρώπου κατά του τυραννικού καθεστώτος, αγώνας για την κατάκτηση της ελευθερίας. Ήταν αγώνας του λαού που θέλει να καθορίζει τη ζωή του.

Το Πολυτεχνείο δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι για όλους μας σημείο αναφοράς. Σημείο αναφοράς συλλογικής προσπάθειας αυτοσεβασμού και πεποίθησης, ότι τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά όλα κατακτώνται, ότι από τα αδιέξοδα μπορεί να προκύψουν διέξοδοι.

Το Πολυτεχνείο ζει.

Ζει μέσα στις καρδιές όλων όσων αντιλαμβάνονται ότι, αξίζει να αγωνίζονται για το αγαθό της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στη Λάρισα - Δήλωση προέδρου ΕΑΣ Λάρισας, Θανάση Κοκκινούλη


"Το μεγάλο και ανοιχτό κόμμα χρειάζεται νέα ηγετική ομάδα και απήχηση στην κοινωνία", τόνισε απόψε από τη Λάρισα, η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έδωσε το στίγμα της πολιτικής της και υπογραμμίζοντας ότι η μάχη για την ηγεσία του κόμματος είναι "μια μάχη καθαρά πολιτική", πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ανάγκη από μία ηγετική ομάδα με νέους ανθρώπους, με στελέχη ικανά, αποτελεσματικά, με απήχηση στην κοινωνία. "Στελέχη που να προσελκύουν τους νέους πολίτες και τους προβληματισμένους πολίτες. Μια ηγετική ομάδα με ότι καλύτερο διαθέτει η Νέα Δημοκρατία" ανέφερε χαρακτηριστικά...

Θεσσαλονίκη - Μικροεπεισόδια έξω από το Α.Π.Θ.

Mικροεπεισόδια ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου έξω από το ΑΠΘ, όταν περίπου πενήντα νεαρά άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.
Οι νεαροί, που φορούσαν κράνη και κουκούλες έστησαν οδοφράγματα μετακινώντας κάδους απορριμμάτων στην οδό Εγνατία, απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή και στη συνέχεια άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου έχουν συγκεντρωθεί από το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με βολές κρότου - λάμψης και οι νεαροί υποχώρησαν στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ κατά διαστήματα βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο και συνεχίζουν τις ρίψεις αντικειμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φινλανδία. "Τα Χριστούγεννα δεν θα αναβληθούν φέτος λόγω της γρίπης" διαβεβαίωσε τα παιδιά όλου του κόσμου ο ...Άγιος Βασίλης.


Ο Άγιος Βασίλης υποσχέθηκε (!) σήμερα στα παιδιά όλου του κόσμου ότι θα περάσουν και φέτος καλά με τα δώρα που θα μοιράσει σε όλους τους πιτσιρικάδες παντού στη Γη, παρά την πανδημία της γρίπης.

"Υποσχέθηκα ότι τα Χριστούγεννα δεν θα αναβληθούν φέτος", ανέφερε ο Άγιος Βασίλης μιλώντας στην κρατική φινλανδική τηλεόραση YLE κατά την άφιξή του από το βόρειο τμήμα της Φινλανδίας...

ΝΔ - Ενημέρωση για την εκλογή Προέδρου


Ύστερα από την υπ’ αριθμ. 215/7.10.2009 απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, κατά το άρθρο 12 παρ. 2 του Καταστατικού, την από 16.10.2009 συμφωνία των υποψηφίων για την Προεδρία του Κόμματος και την υπ’ αριθμ. 216/17.10.2009 απόφαση του Προέδρου του Κόμματος, και λαμβανομένης υπόψη της απόφασης των μελών του Έκτακτου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας της 7ης Νοεμβρίου 2009 για αναθεώρηση του Καταστατικού, με βάση την ομόφωνη σχετική εισήγηση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία έγινε δεκτή η πρόταση αναθεώρησης της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου, αλλά και σε συνέχεια της από 3.11.2009 απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής, η εκλογή του Προέδρου του Κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2009 και, αν χρειασθεί επαναληπτική εκλογή, στις 5 Δεκεμβρίου 2009, ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 14 του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκαν κατά τ’ ανωτέρω.

Θεσσαλονίκη - Χαμηλές ειδικές τιμές στα εμπορικά καταστήματα την 1η Δεκεμβρίου


Μονοήμερο ειδικών χαμηλών τιμών στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε για την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ), στο πλαίσιο συμμετοχής του εμπορικού κόσμου στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη, που ξεκινούν τη μέρα εκείνη, με την καθιερωμένη "Γιορτή των Αγγέλων".

Τρίκαλα - Περιοδεία Ντόρας Μπακογιάννη


Το δίλημμα, «εάν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θέλουν ένα κόμμα μεγάλο, δυνατό και ενωμένο, το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει αξιόπιστα αύριο μια νέα κυβερνητική εντολή, ή ένα κόμμα μικρό, περιχαρακωμένο, στο άκρο του πολιτικού σκηνικού», έθεσε σήμερα και από τα Τρίκαλα, η υποψήφια για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη μίλησε ενώπιον στελεχών, μελών και φίλων της ΝΔ σε αίθουσα του φρουρίου της περιοχής. Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί τον νομάρχη Τρικάλων και τον δήμαρχο Τρικκαίων και τα γραφεία του κόμματος, ενώ συναντήθηκε και με αρκετά στελέχη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων του νομού.

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο 21 Νοεμβρίου


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009. Στις 10.00 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας. Μισή ώρα αργότερα στο μνημείο Ηρώων θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Από poligiros.gr

Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής


Συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Προγραμματισμού & Οικονομικής Διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 ώρα 15:00, στο Γραφείο του Αντινομάρχη κ. Ιωάννη Τζίτζιου στο κτίριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.
Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:

1. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου «Πρόσθετες εργασίες σε αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια του Νομού Χαλκιδικής» προϋπολογισμού 44.988,19 ευρώ...

ΝΔ - Συνέντευξη Τύπου για την προετοιμασία των εκλογών

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Έκτακτου Συνεδρίου-Εκλογών και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Γραμματέας του Κόμματος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης και ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος κ. Μενέλαος Δασκαλάκης, έδωσαν σήμερα Συνέντευξη Τύπου για την προετοιμασία των εκλογών της 29ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κόμματος:

Ντόρα Μπακογιάννη. Σημεία ομιλίας στη Λάρισα


«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΟΜΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Στις 29 Νοεμβρίου κάνουμε μια επιλογή που θα καθορίσει το μέλλον της παράταξής μας για πολλά χρόνια. Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος είναι μια καθαρά πολιτική μάχη. Η εκλογή της 29ης Νοεμβρίου θα καθορίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά ή αν θα μείνουμε κολλημένοι στο παρελθόν. Αν θα γίνουμε μια παράταξη μικρή, εσωστρεφής και ιδεολογικά περιχαρακωμένη ή μια παράταξη εξωστρεφής που θα απευθύνεται στην ευρύτερη κοινωνία και θα αποκτήσει ξανά προοπτική εξουσίας...

Επίθεση σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη


Σήμερα 17 Νοεμβρίου 2009 ημέρα μνήμης τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης δέχτηκαν δολοφονική επίθεση όταν κατέθεσαν στεφάνι για τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.
Το πρωί της Τρίτης και ενώ τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου, αμέσως μετά δέχτηκαν μια ανηλεή επίθεση από κρανοφόρους αναρχικούς και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Σιδερολοστοί, πέτρες και χημικά εναντίον ήταν η απάντηση των αναρχικών στοιχείων που καπηλεύονται και αμαυρώνουν τη σημερινή επέτειο. Αποτέλεσμα αυτής της άνανδρης επίθεσης 10 συμφοιτητές μας να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με κακώσεις σε όλο τους το σώμα...

Eμβολιάστηκε (;;;) η υπουργός!