Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Τα "Σιθώνεια 2009" την Παρασκευή 24 Ιουλίου


Για όγδοη συνεχή χρονιά, ύστερα από έγκριση του ΣΕΓΑΣ, ο Δήμος Σιθωνίας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής προχώρησαν στη σχεδίαση, οργάνωση και διεξαγωγή της διεθνούς αυτής εκδήλωσης για την Παρασκευή 24η Ιουλίου 2009 (16:45). Θα συμμετάσχουν 38 αθλητές και αθλήτριες από την Ευρώπη, και την Αμερική, παγκόσμιου επιπέδου, αλλά και τα σπουδαιότερα ονόματα ρίψεων της χώρας μας.
Στα «ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2009» έχουν συμπεριληφθεί τα αγωνίσματα της σφυροβολίας, σφαιροβολίας και δισκοβολίας (άνδρες). Φιλοδοξία των διοργανωτών ήταν, να προστεθεί και ο ακοντισμός ώστε τα «ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2009» να γίνουν ένα πλήρες Διεθνές Μίτινκ Ρίψεων. Εχουν κληθεί και έχουν δεχθεί να συμμετάσχουν σαράντα (40) αθλητές και αθλήτριες. Μεταξύ των αθλητών που θα αγωνισθούν στα «ΣΙΘΩΝΕΙΑ 2009» είναι και Έλληνες-νίδες της εθνικής ομάδος στίβου, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν αθλητές ρίψεων, παγκόσμιου επιπέδου, που σπάνια έχουν τέτοιες ευκαιρίες και μάλιστα στη χώρα μας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το 2009, θα τιμηθεί μία μεγάλη προσωπικότητα του αθλητισμού, η μεγάλη κυρία του Ελληνικού στίβου κ. ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ. Επίσης θα τιμηθεί και η Νικητιανή Μπόνα Χριστιανού τέως πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας.

Οικονομικά, η προσπάθεια για το 2009 στηρίχθηκε από τη ΓΓΑ, ΣΕΓΑΣ, ΝΑΘ, ΝΑΧ, ΟΠΑΠ και κυρίως από τον δήμο Σιθωνίας, που είναι και οικοδεσπότης. Επί πλέον, στηρίχθηκε και από ορισμένους μικρούς οικονομικούς παράγοντες και απλούς πολίτες. Οι διοργανωτές θα καλύψουν τα έξοδα ταξιδιού, μεταφορά με ταξί, και πλήρη φιλοξενία. Θα δοθούν χρηματικά έπαθλα, ανάλογα με την σειρά κατάταξης και σύμφωνα με τις επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί από τους χορηγούς.
Συμμετοχές στα Σιθώνεια 2009
Σφυροβολία ανδρών: Α. Παπαδημητρίου, Σταμ. Παπαντωνίου, Lukas Melich,, K. Σταθελάκος, Sergey Lidvinov, S. Ziolkofski , Andras Haklits, E. Katskantamis
Σφυροβολία Γυναικών: Στ. Παπαδοπούλου, Αλ. Παπαγεωργίου, Μαrtina Harsova, Lenka Ledvidova, Kathrin Klass, Suzana Frizel, Lore Smith.
Σφαιροβολία Ανδρών: Μ. Σταματόγιαννης, Bαϊος Τίγκας, Γ.Αρέστης, Daniel Vanek, G Γερομαρκάκης. E.Χατζηστάθης, Γ. Αντωνίου, Π. Ακτύπης

Σφαιροβολία Γυναικών: Ε. Τερζόγλου, Φ. Κάππα, Μagda Sombieszk, Στέλλα Παπαδοπουλου, Anita Barton, Σελαμπασίδου Ελένη, Ισμαϊλίδου Σοφία.
Δισκοβολία ανδρών: Jorge Balliano, Στ. Κώνστας, Ν. Λουκόπουλος, Ε. Πεντίκης , Ο. Αντωνιάδης, Γ. Τρέμος, Χριστ. Κωστάκης, Γ. Τσολακίδης, Karl Erickson, kai Adam Kuehl.
Παράλληλα θα διεξαχθούν και δύο αγωνίσματα με συμμετοχή αθλητών-τριών του νεοσυσταθέντος Γυμναστικού Συλλόγου στίβου η «Σιθωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: