Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Σύσκεψη για τη νέα γρίπη - Αποτελέσματα

Στο πλαίσιο της πιθανής πανδημίας της νέας γρίπης, ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος συγκάλεσε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δ/κτης του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, οι Δ/ντές Κέντρων Υγείας, οι Προϊστάμενοι Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών ΓΝΧ, ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Χ. και το προσωπικό της Δ/νσης Υγείας της Ν.Α.Χ.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημιουργία κέντρων εμβολιασμού, εφόσον δοθεί η ανάλογη οδηγία από τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας για εμβολιασμό ευπαθών ομάδων πληθυσμού.Αποφασίστηκε η δημιουργία δεκατεσσάρων κέντρων εμβολιασμού στις έδρες των Δήμων και επιπλέον άλλων επτά κέντρων αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε Δήμου. Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας του εμβολιασμού θα αναλάβει η Δ/νση Υγείας της Νομαρχίας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τη βοήθεια του Γενικού Νοσοκομείου και των μονάδων υγείας του νομού Χαλκιδικής, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιδιά και τους μαθητές ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Συμφωνήθηκε επίσης στη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΝΑΕ με τον Υπουργό Υγείας που πρόκειται πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, να ζητηθεί η παροχή δυνατότητας πρόσληψης προσωπικού από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για τη στελέχωση των κέντρων εμβολιασμού. Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος ανακοίνωσε ότι η Νομαρχία, αν χρειαστεί, θα στηρίξει οικονομικά κάθε είδους τέτοια προσπάθεια προς όφελος των κατοίκων της Χαλκιδικής και πάντοτε μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, προκειμένου ο νομός Χαλκιδικής να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο σε επίπεδο πρόληψης.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:«Μέλημά μας είναι να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών με σχετικές ημερίδες οι οποίες θα γίνουν με πρωτοβουλία της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών στις οποίες αν χρειαστεί ή ζητηθεί να συμμετάσχει οικονομικά και η Νομαρχία. Εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νομού μας, είναι ότι είμαστε δίπλα τους, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα κατά τον καλύτερο τρόπο, προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για το πως θα λειτουργήσουμε προληπτικά και ότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους μαθητές και τα παιδιά , αρκεί το εμβόλιο να έτοιμο σύντομα.Τονίζω τέλος ότι η Χαλκιδική είναι «καθαρή» από τον ιό της νέας γρίπης αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε γιατί όταν χρησιμοποιείται ο όρος πανδημία είναι δεδομένο ότι η νέα γρίπη καιροφυλακτεί και ενδεχομένως να χτυπήσει και την πόρτα της Χαλκιδικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: