Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Καρμανιόλες λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ δρόμοι της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής
Τετρακόσιες επικίνδυνες παραβάσεις μέσα μόνο σε ένα 24ωρο κατέγραψε η Τροχαία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, όπου οι περισσότεροι οδηγοί συνελήφθησαν να συμπεριφέρονται, σαν να βρίσκονται σε πίστα ταχύτητας, όπως παραβίαση των ορίων ταχύτητας, αλλαγές πορείας χωρίς προειδοποίηση, φορτηγά στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και επικίνδυνες αναστροφές. Μια βόλτα στον δρόμο για την Χαλκιδική, την Εγνατία Οδό και τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης αρκεί, για να διαπιστώσει κανείς σωρεία απ’ αυτές.
Ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηριστεί από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης λόγω του μεγάλου αριθμού θανατηφόρων τροχαίων που καταγράφονται σε αυτόν. Το όριο ταχύτητας είναι η συχνότερη από όλες τις αιτίες και πολλές φορές αυτή που έχει μοιραία κατάληξη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και σε τμήμα της Εγνατίας Οδού όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 130 χλμ., οι περισσότεροι αναπτύσσουν πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε σε εθνική οδό, είτε σε επαρχιακή, οι περισσότεροι οδηγοί συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε πίστα ταχύτητας.
Ακόμη και όταν έχει κίνηση και οι ταχύτητες είναι χαμηλές κάποιοι επιδίδονται σε επικίνδυνους ελιγμούς ή παραβιάζουν την προτεραιότητα. Η κάμερα του ALPHA κατέγραψε ακόμη και οδηγό, που έκανε οπισθοπορεία στην εθνική οδό, επειδή είχε προσπεράσει την διασταύρωση, όπου ήθελε να στρίψει και όταν έστριψε, δεν έβγαλε καν φλας μπαίνοντας στην πορεία οχήματος που ακολουθούσε. Ακόμη μία συνήθη παράβαση που κατέγραψε η κάμερα του ALPHA, είναι ότι πολλοί διασχίζουν κάθετα αυτοκινητόδρομους, χωρίς πρώτα να ελέγξουν καλά, αν έρχεται κάποιο όχημα.


Πηγή: ALPHA

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: