Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Έργα υποδομών υγείας στο ΕΣΠΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα «ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» στην Κεντρική Μακεδονία, δημοσιοποιήθηκε μέσω του ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013.

Η χρηματοδότηση της δράσης γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 – «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας, «με τη νέα αυτή πρόσκληση καλούμε τους φορείς του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την 3η και 4η ΥΠΕ, τους φορείς της Περιφέρειας, των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τους ΟΤΑ, τη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ και όλους τους εποπτευόμενους φορείς από το Υπουργείο, να υποβάλλουν προτάσεις, προκειμένου να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 και να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων, που θεωρούνται απαραίτητα για τη βελτίωση και ανάπτυξη του δικτύου παροχής υπηρεσιών υγείας στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 12.500.836 ευρώ και οι προτάσεις θα πρέπει να αποσκοπούν είτε στη δημιουργία, είτε στην αναβάθμιση των υποδομών πρωτοβάθμιας περίθαλψης».
Επιλέξιμες δράσεις είναι οι εξής:
1. Δημιουργία Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου και Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου από υφιστάμενη υποδομή Κέντρων Υγείας.
2. Δημιουργία Νέων Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.
3. Εκσυγχρονισμός και λειτουργική αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής υφιστάμενων Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.4. Προμήθεια εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων (ιατρικού, ξενοδοχειακού, μηχανογράφησης και κινητές μονάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: