Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Μελέτη για το οδικό τμήμα Ν. Μουδανιά - Ψακούδια Χαλκιδικής

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητής, Γιώργος Τσιότρας, υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της ολοκλήρωσης της μελέτης του οδικού άξονα Ν. Μουδανιά – Ψακούδια και συγκεκριμένα του τμήματος από τα Νέα Μουδανιά έως τα Ψακούδια της Χαλκιδικής. Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι 1.920.000 ευρώ και ο ανάδοχος είναι σύμπραξη μελετητικών γραφείων.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιότρας, «με τη συγκεκριμένη μελέτη θα επικαιροποιήσουμε και θα ολοκληρώσουμε στο σύνολό τους τις μελέτες του οδικού τμήματος από τα Ν. Μουδανιά έως τα Ψακούδια μήκους περίπου 20 χλμ. Με την ολοκλήρωση των μελετών θα είναι δυνατή η ένταξη του έργου σε πρόγραμμα κατασκευής, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και η κίνηση προς τους οικισμούς, τις τουριστικές περιοχές και ολόκληρη τη χερσόνησο της Σιθωνίας, η οποία θα εξυπηρετείται με άνεση και ασφάλεια».

Η οδός θα μελετηθεί με διατομή δυο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενδιάμεση διαχωριστική νησίδα, παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων και ανισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους. Προβλέπεται επίσης η διαπλάτυνση υφιστάμενων τμημάτων, όπως από τον κόμβο Ν. Μουδανιών μέχρι τον Ολύνθιο ποταμό, αλλά και διαπλάτυνση στην περιοχή Γερακινής. Στο έργο που θα κατασκευαστεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης προβλέπονται επίσης νέες χαράξεις για παράκαμψη οικισμών, όπως η παράκαμψη των Καλυβών και η παράκαμψη του Τρικόρφου.

2 σχόλια:

''ο μη Πολυγυρινος'' είπε...

Συνεχιζεται ο ενταφιασμος του ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΡΕ!!''Ο μη Πολυγυρινος''.

Ανώνυμος είπε...

"Μη Πολυγυρινέ", μπορείς να δεις πέρα από τη μύτη σου; Μπα, μάλλον θα φταίνε τα πράσσινα γιαλιά που φοράς.