Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Δύο περιοχές στο νομό Θεσσαλονίκης πρότεινε η Επιτροπή για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Δύο περιοχές δυτικά και ανατολικά της πόλης, στο ΤΕΙ της Σίνδου και στα όρια των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, προέκρινε για τη χωροθέτηση του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, η αρμόδια Επιτροπή που ολοκλήρωσε το έργο της, με ομόφωνη γνωμοδότηση.
Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, προήδρευσε στην καταληκτική συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και οικονομικών παραγόντων.

Ο κ. Καλαφάτης, δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που διήρκησε πολλές εβδομάδες και οφείλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλα τα μέλη της επιτροπής για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν. Ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής που συστάθηκε από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ Γιώργο Σουφλιά και εμένα και στην οποία είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής ως πρόεδρος».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι «η Επιτροπή, προκρίνει ομόφωνα δύο τοποθεσίες, την περιοχή του Τ.Ε.Ι. και την περιοχή των Δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας, με σκοπό να επεξεργαστούμε και να διερευνήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Θ. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν άψογα και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: