Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Ποσείδι

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη συναυλία των: Θάνου Μικρούτσικου, Μίλτου Πασχαλίδη και Ρίτας Αντωνοπούλου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου 2009, στην παραλία της Κατασκήνωσης της Καλάνδρας, του Α.Π.Θ., δίπλα από το Φάρο, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Πρόεδρος Επιτροπής Πανεπιστημιακής Κατασκήνωσης Καλάνδρας, Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ., Πάνος Γιαννακουδάκης παρέδωσε στον κ. Μικρούτσικο ένα επίχρυσο κλαδί ελιάς και αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του μουσικοσυνθέτη.

Οι φοιτητές, η πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και πλήθος κόσμου αγκάλιασαν το νέο θεσμό που ξεκίνησε στο Α.Π.Θ., το Φεστιβάλ του Φάρου και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Α.Π.Θ., στη Χαλκιδική και θα πλαισιώνεται με δρώμενα πολιτισμού, στο πλαίσιο της προσφοράς και της διάδρασής του Πανεπιστημίου με την κοινωνία.

«Στόχος μας για τον επόμενο χρόνο είναι» δήλωσε ο κ. Γιαννακουδάκης «να δώσουμε την ευκαιρία σε φοιτητικά συγκροτήματα, σε θεατρικές ομάδες του Α.Π.Θ. αλλά και σε ξένα συγκροτήματα να παρουσιάσουν το έργο τους, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, μέσα στην κατασκήνωση και να μπορέσει ο κόσμος να παρακολουθήσει, σε εκδηλώσεις που θα είναι ανοιχτές για το κοινό, την καλλιτεχνική δραστηριότητα του πανεπιστημίου».

Να σημειωθεί ότι η πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας λειτουργεί στο Ποσείδι της Χαλκιδικής από το 1960. Δικαίωμα πρόσβασης σ' αυτή έχουν όλοι οι φοιτητές του A.Π.Θ. καθώς και οι εργαζόμενοι. Η κατασκήνωση λειτουργεί με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: