Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Ασφαλτοστρώσεις στο "Λούκι"

Δημοπρατείται στις 18 Αυγούστου 2009 το έργο ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΥΚΙ. Η παρέμβαση αφορά την κρασπέδωση και ασφαλτόστρωση διανοιγμένων δημοτικών δρόμων σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι έξι μήνες και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τις 280.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του θα γίνει από το πρόγραμμα «Θησέας» και ιδίους πόρους.

«Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και διαμορφώσεις δρόμων στο Δήμο μας, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αποκτήσει η πόλη ένα σύγχρονο εσωτερικό οδικό δίκτυο. Στο πλαίσιο των έργων της εσωτερικής οδοποιίας, που εκτελεί ο Δήμος Πολυγύρου, έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί εκατοντάδες μέτρα δρόμων στην πρωτεύουσα και τα Τοπικά Διαμερίσματα, ανακουφίζοντας πολλούς κατοίκους και ιδιαίτερα τους οδηγούς.

Η περιοχή Λούκι, που παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει ανάγκη από τέτοιες παρεμβάσεις με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας των πολιτών σε πολλά σημεία της αλλά και την εξάλειψη μιας σειράς προβλημάτων (λάσπη και σκόνη) που προκαλούνταν από τις βροχές τους χειμερινούς και μήνες και τη ζέστη το καλοκαίρι.

Πέρα όμως από την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών το έργο αυτό θα αναβαθμίσει αισθητά και την εικόνα της πόλης στους επισκέπτες της» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.


Στο μεταξύ χθες δημοπρατήθηκε το έργο Ασφαλτοστρώσεις στο Παλαιόκαστρο. Το συνολικό μήκος των τμημάτων που θα ασφαλτοστρωθούν ξεπερνά τα 450 μέτρα. Εργασίες που αφορούν χωματουργικά, οδοστρωσία και ασφαλτικά θα γίνουν κοντά στην εκκλησία του χωριού αλλά και σε άλλα σημεία του οικισμού. Η διάρκεια της κατασκευής του έργου είναι έξι μήνες και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση της παρέμβασης θα γίνει από δημοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: