Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

Συνεδρίαση ΚΕΔΚΕ- Ψηφίστηκε η τροπολογία για την απασχόληση 20.000 ανέργων στην ΤΑ, μέσω ΟΑΕΔ.

Το τελευταίο θέμα της πολύωρης σημερινής συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ είχε να κάνει με την έγκριση ή μη της τροπολογίας για το πρόγραμμα απασχόλησης 20.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω ΟΑΕΔ.
Η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει από τον προσεχή Οκτώβριο.
Η διαφωνία μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων έγκειτο στο ποιος φορέας, δηλαδή η Αυτοδιοίκηση ή ο ΟΑΕΔ θα έχει το λόγο για τις προσλήψεις.
Ο κ. Κουκουλόπουλος επέμεινε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ από τους δήμους, ενώ οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και το ΣΥΝ, διαφώνησαν με την αρχή του προγράμματος το οποίο όπως ισχυρίζονται, δημιουργεί δίκτυο πελατειακών σχέσεων της κυβέρνησης με τους πολίτες.
Μετά τη συνεδρίαση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις επικρίσεις για ανεπαρκείς χειρισμούς στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε πως αν υπάρχουν ελάχιστοι δήμαρχοι οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στα καθήκοντα τους η ΚΕΔΚΕ δεν θα τους στηρίξει. Μάλιστα ζήτησε από τους επικριτές να τους κατονομάσουν.
Ωστόσο, συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων έκαναν το χρέος τους στο πλαίσιο του νόμου, ο οποίος ωστόσο, πρέπει να αναθεωρηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: