Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Κωπηλασία-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα-Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Τσιάβου, Γιαζιτζίδου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόζναν της Πολωνίας. Μετά το χάλκινο μετάλλιο από τον Νίκο και Αποστόλη Γκουντούλα χθες και το ασημένιο του Βασίλη Πολύμερου σήμερα, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.
Αν και ήταν μόλις η τρίτη φορά που αγωνίζονταν μαζί, είχαν προηγηθεί ο προκριματικός και ο ημιτελικός, έδειξαν ότι διαθέτουν την κατάλληλη χημεία και από την εκκίνηση, αλλά ειδικότερα μετά τα πρώτα πεντακόσια μέτρα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στις αντιπάλους τους ανεβάζοντας συνεχώς τον ρυθμό τους για να τερματίσουν πρώτες με χρόνο 6:51.46, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Πολωνέζες Μαγκνταλένα Κέμνιτζ και Ανιέζκα Ρέντς (6:56.65), αλλά και τις Έστερ Γκούντσελ και Σόφι Χόσκινγκ (6:56.67) από τη Μεγάλη Βρετανία.
"Δεν ρίξαμε καθόλου τον ρυθμό, ενώ μας βοήθησε και ο καιρός, αλλά και από γεγονός ότι δεν κουραστήκαμε πολύ από το κύμα στο πρώτο χιλιόμετρο και είχαμε δυνάμεις στη συνέχεια όταν και ο στίβος ήταν πιο δύσκολος. Αν και οι Γερμανίδες και οι κοπέλες από τη Μεγάλη Βρετανία ήταν αυτές που έπρεπε να προσέξουμε, στη φιλοσοφία μου είναι να μην υποτιμώ ποτέ καμία αντίπαλο κι έτσι είχα από την αρχή το μυαλό μου και στις Πολωνέζες. Για μας δεν ήταν κάτι που το περιμέναμε, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν μόλις η τρίτη κούρσα που κάναμε και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά", τόνισε η Αλεξάνδρα Τσιάβου που αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι μετά από τρία χρόνια δεν τρέχει με την Χρύσα Μπισκιτζή: "Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αυτά τα τρία χρόνια δεν ξεχνιούνται. Ξέρω ότι εύχεται για εμένα το καλύτερο, όπως κι εγώ για εκείνη και ξέρω ότι είναι χαρούμενη από την επιτυχία".
Η 20χρονη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που πριν λίγες εβδομάδες είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 στην Τσεχία με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, τόνισε: "Δεν το περιμέναμε αλλά το θέλαμε πολύ. Όταν έμαθα ότι θα είμαι μαζί με την Αλεξάνδρα, χάρηκα γιατί μου δινόταν να δοκιμάσω σε ένα Ολυμπιακό αγώνισμα. Οι συνθήκες ανάμεσά μας είναι πολύ καλές. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Σήμερα φοβόμασταν λίγο τον καιρό που ήταν πρύμνα (σ.σ. τον είχαν υπέρ τους) γιατί δεν είχαμε ξανατρέξει έτσι, αλλά τελικά μας βοήθησε."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: