Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, στην εφ. «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

«Οι διαφωνίες μου με τον Αλέκο Αλαβάνο είναι βαθύτατα πολιτικές, έχουν να κάνουν με την αντίληψή μας για την πολιτική και για την Αριστερά, που ονειρευόμαστε», αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η οποία παραχωρήθηκε λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, όπου ο ίδιος ζήτησε τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι περισσότερο από πολιτική συμμαχία, κάτι διαφορετικό όμως από κόμμα, αφού συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές συλλογικότητες ορμώμενες από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Δεν μπορεί λοιπόν, να υπάρχει σύγκρουση ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει, αιτιολογώντας την απόφασή του να ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου.

«Δεν φοβάμαι τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Την τελμάτωση φοβάμαι», απαντά σε σχετική ερώτηση και διευκρινίζει ότι «ο κίνδυνος δεν είναι να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ κάποια από τις συνιστώσες, αλλά να μην έρθουν καινούργιες και μεγαλύτερες».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παραίτησής του, εφόσον δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή του για έκτακτο συνέδριο (σσ. κάτι που συνέβη), ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «θα πράξω σύμφωνα με τη συνείδησή μου και το συλλογικό συμφέρον».

Για δε την περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισημαίνει: «...μόνο ως ευχή θα μπορούσε να εκληφθεί, παρά ως ρεαλιστική προοπτική [...] είναι φανερό πως δεν υπάρχουν οι προγραμματικές προϋποθέσεις για μια τέτοια συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: