Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Συνέντευξη υπ. Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, στην εφ. «Realnews»

Παρέμβαση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στον Έλληνα καταναλωτή να επιλέγει επιτόκιο και μηνιαία δόση, τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή τραπεζική αγορά, προαναγγέλλει με νομοσχέδιο, που προωθεί το υπουργείο του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφ. «Realnews».
Ο υπουργός κοινοποιεί ότι το νομοσχέδιο, που θα ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία για την καταναλωτική πίστη, θα έρθει τον Οκτώβριο και «θα δώσει μεγαλύτερη ευεξία στην αγορά». Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, το κόστος των καυσίμων στην Ελλάδα, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί την 9η φθηνότερη χώρα στην ευρωπαϊκή αγορά καυσίμων. Για τη ΔΕΗ, δεσμεύεται ότι το 51% της Επιχείρησης θα παραμείνει στην κατοχή του δημοσίου, αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει συνεργασίες με ιδιώτες».

Καταλήγοντας ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «η εκλογολογία βλάπτει την οικονομία», προσθέτοντας πως «εμείς παλεύουμε να αποδείξουμε ότι οι πρόσωρες εκλογές δεν είναι στις προθέσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: