Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κορυφαίες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τους «λιλιπούτειους» επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ στο εκθεσιακό αφιέρωμα «Kid & Fun»

Τέσσερις σκηνές Παράλληλων Εκδηλώσεων-14 Πρωτότυπα Δημιουργικά Εργαστήρια !
Κορυφαίες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, ακροβάτες, παραμύθια, μουσική, χορός, κουκλοθέατρο, καλλιτέχνες και ομάδες από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου, μεγάλοι παιδότοποι, πάρκα παιχνιδιών καθώς και πρωτότυπα διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια περιμένουν τους «λιλιπούτειους» - και όχι μόνο -επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ, στο πλαίσιο του νέου εκθεσιακού αφιερώματος «KID & FUN».
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων «Kid & Fun» η 4η «Kid & Fun» διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στο επίκεντρο της ΔΕΘ με ένα πρωτότυπο πολυθέαμα για παιδιά μέχρι 12 ετών, τους συνοδούς τους αλλά και το ευρύτερο κοινό.
Συνολικά 4 σκηνές παράλληλων εκδηλώσεων και 14 πρωτότυπα δημιουργικά εργαστήρια στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ περιμένουν τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους επισκέπτες της 74ης ΔΕΘ για πρωτότυπη ψυχαγωγία και βιωματική εκπαίδευση. Παράλληλα, επιχειρήσεις και φορείς, που ασχολούνται με το Παιδί θα ενημερώνουν για τις δραστηριότητές τους.
Η 74η ΔΕΘ και η «Kid & Fun» πιστεύουν απόλυτα στους αυριανούς πολίτες και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη διαπαιδαγώγησή τους και στην ευαισθητοποίησή τους στα μεγάλα κοινωνικά θέματα με ψυχαγωγικό τρόπο.
Ακολουθεί η παρουσίαση των Εκδηλώσεων της «Kid & Fun» στην 74η ΔΕΘ:
- JESSICA ARPIN ( Ελβετία ):
Εντυπωσιακά σε ακροβατικά χιουμοριστικά shows με ποδήλατο από την Ελβετία. Απολαυστική για μικρούς και μεγάλους (8 παραστάσεις).
- MILO & OLIVIA ( Ιταλία ) Χορηγός Εκδοτική Β. Ελλάδος:
Δύο επιδέξιοι ακροβάτες από τον Καναδά και την Ιταλία εκπαιδευμένοι στο διάσημο "Cirque du Soleil" σε εκπληκτικά νούμερα κωμικού τσίρκου (8 παραστάσεις)
- VERONICA GONZALEZ ( Αργεντινή ):
Η κορυφαία καλλιτέχνιδα στον κόσμο, στο θέατρο ποδιών. Πολυβραβευμένη και ιδιαίτερα δημοφιλής (16 παραστάσεις)
- ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ από τον Αγάπιο Αγαπίου:
Ο αγαπητός και αξέχαστος σε όλους μας Καραγκιόζης ζωντανεύει στις παραστάσεις του θεάτρου σκιών από τον Αγάπιο Αγαπίου (3 παραστάσεις).
- 25 χρόνια ΙΑΝΟΣ :
Ο Ιανός γιορτάζει τα 25 χρόνια του με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις!! (αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικά δρώμενα, happenings)
- ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ «Μια μύτη μα τι μύτη»:
Ένα μεικτό είδος κουκλοθέατρου, γεμάτο εκπλήξεις για τα παιδιά. Βασικό ρόλο στην έκβαση της παράστασης έχει η συμμετοχή των παιδιών σε αυτή (3 παραστάσεις)
- ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΧΑΝΘ: "Η Αλεπού, ο Λύκος και ο Γάϊδαρος"
Δυο σαρκοφάγα και ένα φυτοφάγο, με όλη τη σημασία της συμβολικής τους φύσης, μάχονται ποιος τελικά θα επικρατήσει. (3 παραστάσεις)
- ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΙΚ - ΝΙΚ - «Ένα τρελλό...τρελλό σόου!!!»
Οι κούκλες τύπου Μάππετ “τραγουδούν “ τα γνωστά ποπ, λαϊκά, ροκ και τζαζ τραγούδια, και ο “ γνωστός” Μάγος από την Ινδία βάζει την τελευταία μαγική νότα στη παράσταση (16 παραστάσεις)
- ΑΝΘΗ ΘΑΝΟΥ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΕΛΗΣ :
Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών με συνοδεία μουσικής.
- BABY DANCE από την Vista Dance:
Τα παιδιά θαύμα του χορού και οι πολυβραβευμένοι Γιάννης Αλίεφ και Κατερίνα Μπιτσκόφσκαγια σε μοναδικά χορευτικά shows. (5 παραστάσεις).
- ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ:
Παράσταση για μικρούς και μεγάλους στους έντονους ρυθμούς του φλαμένγκο. (2 παραστάσεις).
- ALEXANDER - Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών:
Με πολλά χρόνια εμπειρία, ο μοναδικός Alexander σε shows όπου όλα μπορούν να συμβούν!!!
- ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ- Κρόκο και Λίνο:
Θέαμα και παιχνίδι με ξυλοπόδαρο, που παίζει από ψηλά με τεράστια μπαλόνια, μεγάλα πανιά, τεράστιες σαπουνόφουσκες και facepainting.
- MARMELO- Ταχυδακτυλουργικά:
Ο γνωστός μας Μαρμέλο, ανεβαίνει στη σκηνή παρουσιάζοντας μικρά τρικ με τη βοήθεια του κοινού, παρουσιάζει μοναδικά ταχυδακτυλουργικά και κάνει ένα απολαυστικό διαδραστικό show με πολλά πειράγματα και συμμετοχή του κοινού.
- GREY AMBEY -Ταχυδακτυλουργικά:
Μαγικά, ταχυδακτυλουργικά, μυστήριο, διασκέδαση από τον υπέροχο Grey Ambey.
- ΑΘΛΗΤΙΚΟ SHOW (διοργάνωση Maestro Sports Project ):
Αθλητικά events, επιδείξεις, εκδηλώσεις με έμφαση στο ποδόσφαιρο.
- «ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ»:
Κείμενο - σκηνοθεσία Μανώλης Ιωνάς. Σκηνικά - κοστούμια Νίκος Κασαπάκης. Κίνηση - χορογραφία Μαρία Αγγέλου. Μουσική επιμέλεια Νίκος Αραγιάννης. Παίζουν: Ειρήνη Παπαδημάτου, Γιάννης Μυτιληνός. Δύο μάγοι υποδέχονται τα παιδιά. Αφού τους δώσουν οδηγίες και τους μάθουν την παράξενη κωδικοποιημένη γλώσσα τους, γίνονται οδηγοί τους σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο και τον κόσμο των θεών. Αφορμή είναι η φιλονικία Αθηνάς - Ποσειδώνα για το ποιος θα δώσει το όνομά του και τα δώρα του στην πόλη της Κεκροπίας. Η Αθηνά κερδίζει, η πόλη ονομάζεται Αθήνα, και ο Ερμής αναλαμβάνει να ενημερώσει τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, να τους καλέσει στη γιορτή για το νέο όνομα και να καταγράψει τα δώρα που ο καθένας προσφέρει στην πόλη.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
- Πάρκο Γλυπτικής Έκφρασης - Σύλλογος Γλυπτών Ελλάδος
To stand θα εμπεριέχει το σκεπτικό της διαχρονικής ικανότητας των Ελλήνων να εκφράζονται γλυπτικά όχι μόνο κατά την αρχαιότητα (αίτημα επιστροφής των Ιερών Γλυπτών του Παρθενώνα) αλλά και στα χρόνια τα δικά μας (παρουσίαση νεοελλήνων γλυπτών), όπως και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν (γλυπτική προσέγγιση των παιδιών, με εργαστήριο, δημιουργίες από τα παιδιά, παρουσίαση και βραβεύσεις με αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για την Προστασία του Περιβάλλοντος - Χορηγός Faber Castell
Τα παιδιά, με υψηλής ποιότητας ξυλομπογιές και τέμπερες θα ζωγραφίζουν θέματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο τέλος, τα υλικά των μαρκαδόρων, ξυλομπογιών που χρησιμοποιήθηκαν, θα ανακυκλωθούν δημιουργώντας πρωτότυπα γλυπτά.
- ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ RAPIER MASCHE. Χορηγός Παιδικά Έπιπλα Modo Κατασκευές από κόλλα και χαρτί , αλλά και χαρτοπολτό που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους. Μια μοναδική δημιουργική εμπειρία για τα παιδιά. Επιμέλεια-Δημιουργία Artworkshop
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ από το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Χορηγός Nestle :
Μια αστεία ιστορία είναι κρυμμένη στον τοίχο. Τα παιδιά συνδέουν την ιστορία και παίζουν τον σχετικό τους ρόλο, φωτογραφίζονται, βλέπουν την εικόνα τους στον υπολογιστή, την τροποποιούν, την τυπώνουν και την παίρνουν μαζί τους. (5 - 12 ετών)
- ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Χορηγός Plan Toys;
Η Plan Toys ενημερώνει τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος, την οικολογία και τα ζώα υπό εξαφάνιση, ενώ παίζουν με τα παιχνίδια της εταιρίας (οικολογική πόλη, οικολογικό σπίτι, ελέφαντας
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΜΙΚΣ από την Otherwise . Οι δημιουργοί του Αστραπίκα και του Βροντίκα παρουσιάζουν την διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ από την συγγραφή του μέχρι το τελικό στάδιο της εκτύπωσης.
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-Φτιάξε το δικό σου τετράδιο. Χορηγός SKAG: Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν θέματα από τον δικό τους όμορφο πλανήτη. Επιβραβεύοντας τη δημιουργικότητα και φαντασία των παιδιών τα έργα τους θα τυπωθούν σε εξώφυλλα τετραδίων ενθαρρύνοντας έτσι την δημιουργική τους έκφραση. (Επιμέλεια Σχεδία στην Πόλη)
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ από το Μουσείο Σπασμένων Παιχνιδιών (Ισπανία) :
Τι γίνεται όταν τα παιχνίδια μας χαλάνε? Φτιάχνουμε με αυτά καινούρια! Ένα εργαστήρι με πολλή φαντασία αφιερωμένο στους «μικρούς» δημιουργούς, το οποίο μας μαθαίνει στην πράξη την έννοια της ανακύκλωσης υλικών (6 - 12 ετών).
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Νοσοκομείο για Αρκουδάκια (HeIMSIC) :
Προσομοίωση παιδιατρικής εξέτασης, απολαυστική αλλά και επιμορφωτική, όπου τα μικρά παιδιά προσέρχονται με τα ‘άρρωστα’ αρκουδάκια τους ζητώντας από τους γιατρούς να τα εξετάσουν. (3-6 ετών)
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ - Εργαστήρι Θεάτρου Α.Βουτσινάς: Δίνοντας την ευκαιρία για πειραματισμό με διάφορα υλικά, διεγείρεται η φαντασία των παιδιών για τη δημιουργία ενός θεατρικού χαρακτήρα, τον οποία θα αποτυπώσουν στη μάσκα.
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για το περιβάλλον- Τα παιδιά φτιάχνουν μαγνητάκια:
Με Background μία πόλη (εικόνα μεγάλων διαστάσεων τυπωμένη και κολλημένη σε φύλλο τελαρωμένης λαμαρίνας), τα παιδιά φτιάχνουν μικρές ζωγραφιές σε χαρτόνι τις οποίες βάφουν και κόβουν. Ο εμψυχωτής την πλαστικοποιεί και κολλάει στο πίσω μέρος της μαγνητάκι. Το παιδί βάζει το μαγνητάκι του στην κεντρική εικόνα για να δει την πόλη του όπως τη φαντάζεται. Στο τέλος παίρνει το μαγνητάκι μαζί του.
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ με κλακέτες - Χορηγός Θέατρο Σοφούλη:
Τα παιδιά μαθαίνουν να χορεύουν με κλακέτες και να παρουσιάζουν minishows.
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - «Η δική μας πόλη!»Χορηγός Σχεδία στην πόλη:
Σε μια μεγάλη επιφάνεια τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο παζλ με εικόνες της πόλης που θα ήθελαν να ζουν.
- ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ :
Το κάθε παιδί θα έχει την ευκαιρία να κατασκευάσει τη δική του "ίυγγα", να μάθει την ιστορία της και πως παίζεται. Επίσης, θα μπορούν να παίξουν ομαδικά παιχνίδια με πέτρες ("εφετίνδα") και καρύδια ("καρυατίζειν") καθώς και το αρχαιοελληνικό παιχνίδι "τριόδιν" όπου πιόνια θα είναι τα ίδια τα παιδιά.
-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ORIGAMI» : περίτεχνες κατασκευές από χαρτί
Χορηγός ομάδα τέχνης και λόγου "ΦΑΝΤΑΣΙΑ" (Ζέτα Στεφάνου-Μυρτώ Δημητρίου).
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Αντιγραφής έργου τέχνης - Χορηγός Σχεδία στην πόλη:
Τα παιδιά με την τεχνική του κολλάζ και τη «βοήθεια» χρωμάτων και άχρηστων υλικών αντιγράφουν γνωστά έργα τέχνης.
- ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΝΚΑΡΔΑΣ -«Κάθε κονκάρδα κι ένα μήνυμα!» - Χορηγός Σχεδία στην πόλη:
Φτιάχνουμε μοναδικές κονκάρδες ζωγραφίζοντας μηνύματα για την προστασία του πλανήτη.
Τους επισκέπτες της Kid & Fun και 74ης ΔΕΘ περιμένουν, ακόμη, το Γιγάντιο Κάστρο της Playmobil, το Πάρκο Εικαστικών και Αθλητικών εργαστηρίων από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Πάρκο Εικαστικών Εργαστηρίων ΧΑΝΘ, ο Παιχνιδότοπος Vegga κ.α.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 10.00 - 22.00
Δευτέρα 7 Σεπτ. έως Παρασκευή 11 Σεπτ. 17.00 - 22.00
Σάββατο 12 Σεπτ & Κυριακή 13 Σεπτ. 10.00 - 22.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: ισχύει το εισιτήριο εισόδου της ΔΕΘ (ενήλικες 6 €, παιδιά έως 12 ετών 5 €)
***το εισιτήριο επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων, σε όλους τους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: