Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Γιάννης Δριβελέγκας: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα των πολιτικών της.

Η χώρα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και σοβαρότατης δημοσιονομικής εκτροπής. Καθημερινά η « θωρακισμένη » οικονομία μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, βουλιάζει.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή, η κυβέρνηση αδυνατεί να πάρει μέτρα τόνωσης της οικονομίας, στήριξης της οικογένειας και των εισοδημάτων, αύξηση της ρευστότητας στην αγορά. Συνεχίζει να επιβάλει σκληρή φοροεπιδρομή σε βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων. Αφήνει ανεξέλεγκτη την πελατειακή σπατάλη δημόσιου χρήματος. Κατασπαταλά τους πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 σε δράσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, οι πολίτες έδωσαν ένα σαφές μήνυμα για αλλαγή. Απάντησαν στο δίλημμα «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».
Ζήτησαν και ψήφισαν αλλαγή πορείας. Ζήτησαν και ψήφισαν να μπει και πάλι η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, σταθερότητας, ασφάλειας, ευνομίας, κοινωνικής συνοχής.
Ζήτησαν και ψήφισαν μια νέα σχέση κράτους και αγοράς προς όφελος του πολίτη, την οποία εμείς ως ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός μας Γ. Παπανδρέου μπορούμε να εγγυηθούμε.
Ζήτησαν και ψήφισαν εθνικές εκλογές το δυνατόν συντομότερο.
Ζήτησαν και είπαν φτάνει πια.
Με περισσή υποκρισία η Ν.Δ. προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Ξεχνά το κλείσιμο της βουλής, την αποχώρηση της Κ.Ο από κρίσιμες ψηφοφορίες στη βουλή, την απαξίωση των ανεξάρτητων αρχών, που προστατεύονται από το Σύνταγμα. Το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό κόμμα δεν επιβάλλει θέσεις, καταθέτει προτάσεις. Πολύ έγκαιρα ξεκαθαρίσαμε και είπαμε, συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου, εφόσον ο σημερινός πρόεδρος το επιθυμεί, και εκλογές για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα που την έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Τιμούμε και στηρίζουμε το σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για μας για το ΠΑΣΟΚ η πρόταση για εκλογές είναι θέση ευθύνης. Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό, δεν είναι συνταγματικό. Από εκεί και πέρα, προφανώς, παίρνουμε την ευθύνη των προτάσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες. Aυτό που τους προτείνουμε είναι πολύ απλό, είναι αλλαγή πορείας για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: