Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Οι πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Κάρυστο, Αχαΐα και Σκύρο.

Σε κάμψη βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική με νέες ανησυχίες να προκαλεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα στον Κιθαιρώνα, όπου κατακαίγονται πευκόφυτες περιοχές, και απειλεί τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό.
Οι ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αναμένεται να καμφθούν αργά το απόγευμα, δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης και τη λειτουργία των αεροσκαφών ευνοώντας τις αναζωπυρώσεις.

Με τις εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν από τις 06.20 το πρωί στη βορειοανατολική Αττική προσπαθούν να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Αύρα του Μαραθώνα, στις περιοχές Ανατολή και Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης, στο Διόνυσο, νότια του Νταού Πεντέλης στη Μονή Παντοκράτορα.

Στη Βοιωτία στον Κιθαιρώνα επιχειρούν από το πρωί πέντε ελικόπτερα προσπαθώντας να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που πλησιάζει τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό. Επίσης, στην Κάρυστο η πυρκαγιά μαινόταν στις περιοχές Μετόχι και Αετός με τέσσερα αεροσκάφη και ισχυρές επίγειες δυνάμεις να αγωνίζονται για τη διάσωση των κατοικιών.

Στη Ζάκυνθο βρίσκονται σε εξέλιξη οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Στην Αχαΐα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο στην περιοχή της Άνω Καλλιθέας και σε ύφεση αυτή στο Ελαιοχώρι. Επίσης σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Σκύρο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: