Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ερώτηση Γ. Δριβελέγκα για τον αγωγό πετρελαίου στην Τρίγλια

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τους κ. Υπουργούς
1. Εμπορικής Ναυτιλίας,
2. ΥΠΕΧΩΔΕ,
3. Τουριστικής Ανάπτυξης

Θέμα: «Υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΛΙΑΣ Α.Ε. στην περιοχή Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής».

κκ. Υπουργοί
Η Α.Ε. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ έχει υποβάλει αίτημα παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και θαλάσσιου χώρου για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς καυσίμων στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην περιοχή της Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής.
Η περιοχή όπου η εταιρία προτίθεται να εγκαταστήσει τον αγωγό, αντίθετα με ότι αναφέρει η ίδια, σε έγγραφό της, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Υπάρχουν οργανωμένες ακτές, τουριστικά συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης – αναψυχής κ.τ.λ.. Επί πλέον επειδή η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ζώνη παραθεριστικής κατοικίας και είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται έντονα η επένδυση σε παραθεριστική κατοικία.
Ως εκ τούτου, όπως αντιλαμβάνεστε η εγκατάσταση του αγωγού μεταφοράς καυσίμων έρχεται σε αντίθεση με τη μορφή ανάπτυξης που υπάρχει και η οποία συνεχώς βελτιώνεται και εξαπλώνεται στην εν λόγω περιοχή.
Επειδή όλοι οι κάτοικοι, οι σύλλογοι, οι φορείς του Νομού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Ν.Α., οι όμοροι Δήμοι είναι αντίθετοι με το εν λόγω αίτημα της εταιρίας, φοβούμενοι την υποβάθμιση την περιοχής, λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων (σχετικό έγγραφο και υπογραφές σας έχουν αποστείλει)Σας ερωτώΕίναι στις προθέσεις σας να χορηγήσετε σχετική άδεια εγκατάστασης θαλάσσιου αγωγού μεταφοράς καυσίμων στην εταιρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥΛΙΑ Α.Ε. ή όχι ;

Αθήνα 25/8/2009

Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μία ακόμη φορά δεύτερος και κατα - ιδρωμένος...

Ανώνυμος είπε...

Οι εκτός Χαλκιδικής βουλευτές περσσότερο νοιάζονται για το νομό μας...
Άστα Γιαννούδ σε πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ.