Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

«Χρυσές» δουλειές εν μέσω κρίσης κάνουν τα σουβλατζίδικα στη Χαλκιδική

«Χρυσές» δουλειές φαίνεται ότι κάνουν τα σουβλατζίδικα και σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς όπως στη Χαλκιδική, καθώς πολλοί ξένοι τουρίστες προτιμούν το σουβλάκι, όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο, αλλά και εξαιρετικά οικονομικό. Όπως λένε οι ιδιοκτήτες σουβλατζίδικων, ακόμη και στο πιο ακριβό ψητοπωλείο με δύο σουβλάκια με τιμή 2,30 ευρώ το ένα ή μια μερίδα γύρο στην τιμή των 6 ευρώ, θα χορτάσεις, ενώ και με μία σαλάτα και ένα αναψυκτικό δεν θα πληρώσει κάποιος περισσότερα από 10 ευρώ.
Αντίστοιχα όπως λένε, σε ένα εστιατόριο ή ταβέρνα για να χορτάσει κάποιος, θα ξοδέψει από 20 έως 30 ευρώ. Ωστόσο, η τσιμπίδα της Εφορίας που ανοίγει ολοένα και περισσότερο, έχει βάλει στόχο τα καταστήματα μαζικής εστίασης στα παραθεριστικά θέρετρα και κάποιοι αναζητούν τρόπους για να ξεφύγουν. Η επόμενη σεζόν πάντως θα βρει τα σουβλατζίδικα ακόμη πιο οργανωμένα, αφού οι περισσότεροι καταστηματάρχες ετοιμάζουν από φέτος οικονομικά μενού, για να προσφέρουν στους πελάτες τους.
Πηγή: ALPHA

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: