Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Έκτακτη σύσκεψη έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.
Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση εξελίσσεται και είναι δύσκολη, και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και εξαιτίας της ιδιομορφίας της περιοχής. Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως στην όλη προσπάθεια ο κρατικός μηχανισμός είναι ενιαίος και συντονισμένος και εξήρε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επίσης τόνισε πως αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών και σημείωσε ότι επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες χρειάζεται ψυχραιμία. Επίσης, είπε ότι είναι γνωστό πως έχει κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ότι εφαρμόζεται το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.
Δηλώσεις έκανε μετά τη σύσκεψη και ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος είπε ότι η κατάσταση που επικρατεί παραμένει πολύ δύσκολη. Ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι έχει διατεθεί το σύνολο των δυνάμεων που είναι διαθέσιμες , τα προβλήματα παραμένουν και είναι πολύ έντονα και πρόσθεσε πως από χθες έχουμε ζητήσει τη συνδρομή ξένων χωρών και κάποιες ανταποκρίνονται. Είπε επίσης ότι εντός της ημέρας θα φθάσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα ,ενώ συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία και να ακούν τις συμβουλές και τις εντολές των αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: