Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα μαίνονται οι πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τη Βορειοανατολική Αττική. Η φωτιά έκαιγε όλη τη νύχτα στην κορυφογραμμή της Πεντέλης. Οι ισχυροί άνεμοι έντασης 5 έως 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.
Τα σημαντικότερα πύρινα μέτωπα εντοπίζονταν το πρωί στις περιοχές του Διονύσου, της Ανθούσας, της Παλλήνης και του Πανοράματος Παλλήνης, ενώ υπήρξε ισχυρή αναζωπύρωση στο Άνω και Κάτω Σούλι και το Καλέντζι προς Μαραθώνα.
Επιπλέον, δύσκολη είναι η κατάσταση στον Άγιο Στέφανο, καθώς επίσης και σε Βαρνάβα, Γραμματικό και Μαραθώνα, όπου εξελίσσονται ισχυρά πύρινα μέτωπα.
Μάλιστα, στο Βόρειο Γέρακα, εκκενώθηκε προληπτικά γηροκομείο, ενώ το νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης που έχει εκκενωθεί από χτες το βράδυ, απειλείται από τις φλόγες.
Προς ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμενων, αναμένονταν πριν το μεσημέρι 2 ιταλικά, 2 γαλλικά αεροπλάνα, καθώς επίσης και 1 ελικόπτερο από την Κύπρο.
Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με 130 οχήματα και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα ΟΤΑ και 16 εθελοντικά οχήματα.
Παράλληλα, ασθενοφόρα βρίσκονται σε όλες τις περιοχές για προληπτικούς λόγους.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στον Πλατανιστό του δήμου Καρύστου, στην Εύβοια και στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο. Επίσης, δύο μέτωπα υπάρχουν στη Σκύρο, στους Ασπούς και Αχερώνες, καθώς επίσης και στη Λιβαδόστρα, στο δήμο Πλαταιών στη Βοιωτία και, τέλος, στο δήμο Δύμης, στην Αχαΐα.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί 83 δασικές πυρκαγιές ανά την Επικράτεια.

Τα έκαψαν πάλι όλα οι αλήτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: