Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση


Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί το αργότερο, τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μετά την έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα - γιάφκα, στην οδό 25ης Μαρτίου 8, στο Χαλάνδρι χθες το απόγευμα.
Στο σπίτι συνελήφθησαν ο ενοικιαστής, 21 ετών, ο γιος της ιδιοκτήτριας. 20 ετών και μια φίλη του, επίσης 20 ετών, ενώ από το Γαλάτσι προσήχθησαν άλλα δύο άτομα, το ένα από τα οποία επίσης συνελήφθη, ενώ το άλλο αφέθηκε ελεύθερο.







Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης, στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός, πλήρης και έτοιμος να λειτουργήσει, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε μαγειρική χύτρα.






Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτόν που τοποθετήθηκε στην είσοδο του διαμερίσματος της κ. Λούκας Κατσέλη στο Κολωνάκι, χθες το μεσημέρι.






Επίσης, βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε συσκευασίες χωρίς εκρηκτική ύλη, ποσότητες εκρηκτικής ύλης διάσπαρτες, εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών (ρολόγια, καλώδια, συνδετική ύλη κ.α), ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έντυπο υλικό, τα οποία μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.






Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε άλλο σπίτι στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι τύπου μπρελόκ με μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, ποσό 3.800 ευρώ, η κατοχή του οποίου δεν δικαιολογήθηκε, κρυμμένο επιμελώς στη βάση από ένα γκαζάκι, διάφορα εργαλεία και εξαρτήματα συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.






Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.






Οπως είπε αξιωματικός της Αστυνομίας, πρόκειται για την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" η οποία θεωρείται συνέχεια της Οργάνωσης "Ενέδρα - Ενοπλη Επαναστατική Δράση".






Το μεσημέρι, επισκέφθηκε τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος συνεχάρη τους αστυνομικούς και δήλωσε ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: