Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Ευθύμη Καρανάσιου στην "Επικοινωνία"


Ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ. Ευθύμης Καρανάσιος παραχώρησε συνέντευξη στην ημερήσια εφημερίδα της Χαλκιδικής «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Πέμπτης 24/9.


Σημεία συνέντευξης:
«Κύριε Καρανάσιο είστε ένας νέος πολιτικός, ένας νέος άνθρωπος που κατά κοινή ομολογία έδωσε έναν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική από τις προηγούμενες εκλογές. Πιστεύετε ότι είναι η ώρα να πάρουν την τύχη του τόπου τους οι νέοι άνθρωποι;



Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών της Χαλκιδικής με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Για μένα οι εκλογές αυτές είναι πρόκληση γιατί, όπως καλά γνωρίζετε, η ανάπτυξη του τόπου μας απαιτεί νέους, δυναμικούς πολιτικούς. Ο τόπος μπορεί να πάει ένα βήμα μπροστά στην ανάπτυξη του και με νέους, ικανούς ανθρώπους. Πιστεύω ότι τα κόμματα σήμερα χρειάζονται το μπόλιασμα της κοινωνίας. Χρειάζονται νέους ανθρώπους και χρειάζονται ιδέες.

Δεν θέλω να δώσω την εικόνα του σωτήρα του τόπου μας, γιατί ο τόπος μας δε χρειάζεται σωτήρες. Χρειάζεται ανθρώπους με θέληση και δύναμη για δουλειά.


Εξάλλου, η μέχρι τώρα πορεία του, κομματική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική, μπορεί να εγγυηθεί τη νέα πορεία για την αναζωογόνηση του κομματικού χώρου. Αρκεί να το κατανοήσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και να ανοίξουν επιτέλους το δρόμο για τα νέα στελέχη της.


Η κοινή γνώμη φαίνεται να βρίσκεται σε διάσταση με την πολιτική και τους πολιτικούς. Μπορεί να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα και πώς; Ως νέος πολιτικός, πώς αντιμετωπίζετε την απαξίωση προς την πολιτική και τους πολιτικούς από μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος;


Είμαι της άποψης πως χρειάζεται σήμερα στη χώρα μας μια επανατοποθέτηση της πολιτικής στη σωστή της βάση. Στη βάση της προσφοράς προς τον άνθρωπο και όχι στη βάση της προσωπικής κοινωνικής ανέλιξης του εκάστοτε πολιτικού. Πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος να αναστραφεί αυτό το κλίμα δυσπιστίας προς την πολιτική είναι να εναρμονιστούμε εμείς οι πολιτικοί με τους ρυθμούς της κοινωνίας.

Έχω την αίσθηση, πως η κοινωνία έχει ξεπεράσει την πολιτική και τους πολιτικούς και λειτουργεί σε πολλούς τομείς, χωρίς αυτούς. Πρέπει λοιπόν να ξανακάνουμε τα κόμματα ελκυστικά στους πολίτες. Να σταματήσουν να είναι οι κομματικοί φορείς ένα είδος «κλαμπ» που σε κάποιο βαθμό ζει στον κόσμο του. Την απαξίωση των πολιτών τη ζούμε σήμερα περισσότερο απ’ όλους, εμείς οι υποψήφιοι βουλευτές που τρέχουμε από πόρτα σε πόρτα στα χωριά της Χαλκιδικής και προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να μας ακούσουν. Παλαιότερα, ξέρετε πολύ καλά ότι τους υποψήφιους ο κόσμος τους έβλεπε με σεβασμό, τους περίμενε με ανυπομονησία. Αυτά πιστεύω ότι πλέον δεν ισχύουν. Η επιστροφή του κόσμου στην πολιτική και η επανάκτηση της χαμένης τους αξιοπιστίας θα γίνει όταν η πολιτική θα είναι αλλά και θα φαίνεται καθαρή. Όταν οι πολιτικοί δώσουμε όραμα και προσδοκία, θα πρέπει με την προσωπική μας στάση ζωής και το μετριοπαθές μας ύφος, να επανακτήσουμε το σεβασμό του κόσμου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: