Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη Ιφιγένειας Κυριάκου - Δελτίο Τύπου


- Κυρία Κυριάκου, πως πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στις Εκλογές του Οκτωβρίου;


- Αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές καθώς πιστεύω πως κάθε ένας από εμάς οφείλει να προσφέρει στον τόπο του τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες από οποιοδήποτε μετερίζι. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που συνέβαλλε στο να πω τελικά το «ναι» στην πρόσκληση της ΝΔ ήταν το γεγονός ότι τώρα , σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η παράταξή μας η ΝΔ μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, κυρίως για στήριξη από ανθρώπους που νοιάζονται γι’ αυτό, είναι τεράστια . Πράγματι, η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ως αποτέλεσμα δυσμενών διεθνών οικονομικών συγκυριών. Αυτό εξάλλου είναι και το διακύβευμα των εκλογών, όπως ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κόμματός μας Κώστας Καραμανλής το έχει επισημάνει πρώτος. Βρισκόμαστε ως χώρα στη δυσμενή θέση να μην έχουμε ιδιαίτερες οικονομικές αλλά και κοινωνικές διεξόδους, καθώς, γνωρίζετε, ότι το οικονομικό αδιέξοδο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κοινωνικό. Τα δύσκολα, ωστόσο ποτέ δε με τρόμαζαν. Αντίθετα, πιστεύω ότι στα δύσκολα οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες, σε έναν στοχευμένο αγώνα για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την επικράτηση του δικαίου.


Επίσης, η ανάγκη της ΝΔ για ανανέωση πορείας και στελεχιακού δυναμικού είναι μεγάλη. Έτσι, αγαπώντας τους Χαλκιδικιώτες και τιμώντας τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αποφάσισα να δώσω δυναμικό «παρών» από θέση ευθύνης.
Εξάλλου, η συμμετοχή μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και η πολύχρονη παρουσία μου στα Κοινά της Χαλκιδικής αποτελούν μια πολύ δυνατή εμπειρία , που είναι αναγκαία σ’ αυτή την εκλογική μάχη.

- Είστε η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει στο Νομό μας σε ψηφοδέλτιο Εθνικών Εκλογών της ΝΔ. Πόσο δύσκολη είναι για μια γυναίκα η συμμετοχή και πως σκοπεύετε να κινηθείτε αν εκλεγείτε;

- Φυσικά στην εποχή μας είναι αδύνατο να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ άνδρα και γυναίκας στην πολιτική. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Τώρα πλέον, η γυναίκα κατέκτησε την ισότητα , κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη ακόμη και των πιο δύσπιστων , επομένως δεν είναι το φύλο αλλά η αξιοσύνη, η ικανότητα και η εντιμότητα αυτά που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους. Επομένως, δεν είναι δύσκολη για μια γυναίκα η συμμετοχή. Ωστόσο , οφείλω να πω πως μια γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά, οφείλει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επιμέλεια, υπευθυνότητα, δυναμισμό αλλά και με γυναικεία ευαισθησία και αισθητική.


- Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι βασικές διαφορές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σ’ αυτή την εκλογική μάχη;

- Ο Πρωθυπουργός μας Κώστας Καραμανλής λέει στους Έλληνες ότι απαιτούνται θυσίες, καθώς δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το τέλμα της οικονομίας της χώρας μας, ως συνάρτηση βέβαια του παγκόσμιου οικονομικού αδιεξόδου. Βέβαια, ανεύθυνα και ανυπόστατα, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται κοινωνία ευημερίας με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο του πολίτη. Όμως…οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως η αλήθεια είναι δεν είναι άλλη από αυτή που ο Κώστας Καραμανλής βροντοφωνάζει. Ότι δηλαδή έχουμε φτάσει ως χώρα και ως παγκόσμια οικονομία στο χείλος του γκρεμού και μόνο με θυσίες και μέτρα στήριξης της οικονομίας θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε σε 2 χρόνια το πολύ. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ΕΕ θα ζητήσει να ενημερωθεί για τις οικονομίες που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το έλλειμμα και τα χρέη. Τότε τι θα μας πει το ΠΑΣΟΚ; Θα μας πει «ελάτε και πάρτε τα όλα»; , θα μας πει «ανοίγουμε τα ταμεία για όλους εσάς»; Ποια Ταμεία όμως; Τα Ταμεία που κινδυνεύουν να μείνουν ανενεργά; Τα χρήματα που δεν υπάρχουν; Τι θα δώσει το ΠΑΣΟΚ στους πολίτες; Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ύπουλες πρακτικές πρέπει να τελειώνουν! Οι πολίτες καταλαβαίνουν καλά πως όταν η αγορά έχει καθηλωθεί, όταν επιταγές σφραγίζονται, όταν το ρευστό εκλείπει, όταν οι Όμιλοι Εταιριών προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, Όταν εκατομμύρια πολίτες μένουν άνεργοι καθημερινά, το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μας κοροϊδεύει. Δεν έχει λύσεις, αοριστολογεί και μας εμπαίζει χυδαία. Βέβαια , ο έλληνας που δεινοπαθεί για τα βγάλει πέρα, ζητάει μια ελπίδα και πέφτει θύμα της πλάνης του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Έλληνας γνωρίζει καλά και να το δείτε ότι έτσι θα καταλήξει, πως μόνο η ΝΔ μπορεί να του δώσει λύση. Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός, ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών επί τη βάση της ειλικρίνειας και του δύσκολου σχεδίου που προτείνουμε. Θα εφαρμόσουμε μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, κατά της αισχροκέρδειας, κατά της οικονομικής ανισότητας, υπέρ της απασχόλησης, υπέρ της παροχής υπηρεσιών υγείας , παιδείας , κοινωνικής υποστήριξης για όλους. Σε δύο χρόνια , το πολύ, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας εύρωστης οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Δεν τον ακολουθούμε. Δεν πέφτουμε στον ολισθηρό δρόμο της παροχολογίας και της ανευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: