Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν η Ελλάδα θα έχει γίνει Δανία (Greek fairytale)


Χριστούγεννα του 2009: Η Ελλάδα ζει την… πράσινη επανάστασή της, πράσινα και ροζ συννεφάκια βρίσκονται πάνω στον ελληνικό ουρανό.


Οι συνταξιούχοι έχουν βγει στους δρόμους, όχι για να διαμαρτυρηθούν αλλά για να αγοράσουν… χαβιάρι. Παντού ακούγεται το γνωστό τραγουδάκι που πήρε την πρώτη θέση στη Eurovision, το Fairytale (παραμύθι).


Τα καταστήματα είναι γεμάτα, δεν υπάρχουν λουκέτα, η αγορά σφύζει από ζωή.



Τα ασφαλιστικά ταμεία γεμάτα χρήματα δίνουν συντάξεις 1.500 ευρώ στα κατώτερα επίπεδα.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πάρει αυξήσεις 10% και ετοιμάζονται για άλλο ένα 10% από την 1/1/2010.


Στις καφετέριες δεν υπάρχουν νέοι να πίνουν… φραπέ αφού όλοι έχουν βρει δουλειά και η ανεργία έχει πέσει κάτω από 1%.


Το δημόσιο έλλειμμα είναι μηδενικό, η ανάπτυξη έχει εκτοξευτεί στο 8%, ο δανεισμός έχει μηδενιστεί.


Οι ξένες επιχειρήσεις κάνουν ουρά στην πλατεία Συντάγματος και καταθέτουν αιτήσεις στον υπουργό Οικονομίας για να επενδύσουν στην Ελλάδα.


Το μόνο «σκοτεινό» σε όλη αυτή την ευδαιμονία είναι ένα… κουφάρι που κρέμεται σε κάποιο φανάρι έξω από τη Βουλή. Κάποιος κουστουμαρισμένος, ολίγον φαλακρός γραφειοκράτης έχει κρεμαστεί με σχοινί και οι περαστικοί τους πετάνε… ευρώ στα μούτρα. Μοιάζει με τον Χοακίν Αλμούνια, όχι αυτός είναι…


Τρεις μόνο μήνες πέρασαν από την Κυριακή της 4ης Οκτωβρίου και τη μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα επιτέλους έγινε… Δανία και τη θέση του Αϊ Βασίλη θα πάρει φέτος ο Γιώργος Παπανδρέου.


Και ύστερα ξύπνησα… Η Ελλάδα χειρότερη απ’ ότι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά ο κόσμος βρίζει την ώρα και τη στιγμή. Σα να έχουν περάσει αιώνες ακούγονται από μακριά τα λόγια του Γ. Παπανδρέου ότι τα χρήματα υπάρχουν, η οικονομία μπορεί να σωθεί, ο κόσμος μπορεί να ξαναφάει με χρυσά κουτάλια. «Θα περικόψουμε τις δαπάνες, θα περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή, θα φορολογήσουμε τους έχοντες, θα κάνουμε αναδιανομή του πλούτου».


Ομορφα λόγια, αλλά πριν τις κάλπες με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου. Η πραγματικότητα είναι άλλη: Αυτή που άρχισε να διαφαίνεται στα λεγόμενα των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ και στις εφημερίδες που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου.


Ηδη ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μας προϊδέασε με την ερώτηση που έκανε στο debate. Ποιοι είναι οι πραγματικοί αριθμοί της οικονομίας, τι θα βρούμε; ρώτησε τον Καραμανλή.


Τα στελέχη μιλούν για «καμένη γη», δειλά – δειλά δεν αποκλείουν και απογραφή. Οπότε, να μια καλή δικαιολογία για να μην κάνουμε ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά. «Φταίει η επάρατη Δεξιά που διέλυσε την οικονομία. Κάντε 2-3 χρόνια λιτότητας και βλέπουμε», θα μας πει ο Γ. Παπανδρέου όσο αυτός θα ασχολείται με τους υπόλοιπους καυτούς φακέλους. Ολυμπιακή, ΟΤΕ, λιμάνι Πειραιά, αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και σχέσεις με Ρωσία και ΗΠΑ, προγράμματα stage.


Που θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ για να επαναγοράσει το ποσοστό του ΟΤΕ που πουλήθηκε στους Γερμανούς; Που θα βρει λεφτά για να πάρει μετοχές της νέας Ολυμπιακής ώστε να έχει μερίδιο στην πίτα των αερομεταφορών; Τι θα κάνει με τους χιλιάδες εργαζόμενους – ομήρους των stage; Τι θα κάνει με τα λιμάνια. Θα τα αποκρατικοποιήσει ή θα διώξει τους Κινέζους και τους άλλους ξένους; Και τέλος, θα ακυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό προς μεγάλη χαρά του αμερικανικού παράγοντα αλλά με έναν Πούτιν εκνευρισμένο;


Εξι μέρες έμειναν για το παραμύθι με το χάπι εντ.


Τα ροζ και πράσινα σύννεφα άρχισαν να «μαυρίζουν», οι μπόρες ερχόνται, πολίτες ετοιμαστείτε γιατί το παραμύθι (με το δράκο) μόλις αρχίζει…

Γ.Α. Άντερσεν

Από antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: