Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΔ - Κουμουτσάκος για debate και Γ. Παπανδρέου


Για συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Αναφέρθηκε στο χθεσινό ντιμπέιτ λέγοντας ότι οι Έλληνες είδαν την επικράτηση του αληθινού και του συγκεκριμένου επί του αόριστου και του παραπλανητικού.

"Όλοι διαπίστωσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπόρεσε, δεν ήθελε, ή δεν ήξερε να δώσει απαντήσεις για μια σειρά θέματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο Αχελώος. Όλα αυτά είπε ότι θα τα επανεξετάσει ή ότι θα τα επαναξιολογήσει, όπως επίσης και την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ και τα λιμάνια...
 Πότε θα επανεξεταστούν όλα αυτά; Πότε θα αποδώσουν όλες αυτές οι συμφωνίες;", ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι "δεν έχουν αίσθηση του επείγοντος, δεν έχουν επίγνωση των συνθηκών, όλα αυτά θα ήταν γραφικά αν δεν ήταν επικίνδυνα".






Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του πρέπει να δώσουν απαντήσεις συγκεκριμένες γι' αυτά τα ζητήματα μέχρι τις εκλογές.






Επέμεινε δε στο θέμα της φορολογίας το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο θέμα και υπογράμμισε ότι στις ερωτήσεις του Κώστα Καραμανλή για το πως θα είναι η ενιαία φορολόγηση, ποια θα είναι η κλίμακα που θα εφαρμοστεί, τι ορίζει το ΠΑΣΟΚ ως μικρά και μεσαία εισοδήματα, αν θα φορολογήσει τους αγρότες και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Παπανδρέου είτε δεν θέλησε είτε δεν ήξερε να απαντήσει.






Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι τα όσα αναφέρει ο κ. Παπανδρέου πλήττουν την διεθνή αξιοπιστία της χώρας.






Η δική τους αξιοπιστία,συνέχισε,είναι μηδενική. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αρχικά το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για τα 31,5 δισ. ανείσπρακτους φόρους, που τους εμφάνιζε σαν δεξαμενή από την οποία θα αντλούσε για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Σταδιακά, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, αυτά τα 31,5 δισ. έγιναν 5 δισ. ή 3 δισ. Και ρώτησε:δεν ήξεραν ότι είναι ανείσπρακτοι φόροι από χρεοκοπημένες επιχειρήσεις και προβληματικές ΔΕΚΟ; Η αξιοπιστία τους όμως είναι μηδενική,ανέφερε.






Άλλο παράδειγμα,σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, είναι οι κατηγορίες για την αύξηση του δημόσιου χρέους επί των κυβερνήσεων της ΝΔ: Η αύξηση του δημόσιου χρέους προέρχεται κατά 65% από τόκους για την εξυπηρέτηση δανείων, που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ, 10 δισ. ευρώ είναι για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων και 7 δισ. ευρώ προέρχονται από διευθετήσεις για ασφαλιστικές καλύψεις εργαζομένων. Στο που πήγαν τα λεφτά, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος, η απάντηση είναι στα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Και επανέλαβε ότι η αξιοπιστία τους είναι μηδενική.






Αναφέρθηκε ακόμη σε ερώτηση του κ. Παπανδρέου προς τον κ. Καραμανλή για το εάν οι αριθμοί που παρουσιάζουν στην οικονομία είναι οι πραγματικοί. Είπε ο κ. Κουμουτσάκος ότι ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανιστεί αβέβαιος και να αφήσει υπονοούμενα. Όταν ο κ. Αλμούνια δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι όλοι οι Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν τι επικρατεί στην οικονομία,ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε. Ξέρει ή δεν ξέρει τελικά ο κ. Παπανδρέου; Γιατί αφήνει υπονοούμενα;, ρώτησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.






Συνέχισε την επίθεσή του λέγοντας ότι οι παλινωδίες του κ. Παπανδρέου αποκαλύπτουν ότι επιχειρεί συνειδητά να παραπλανήσει τους Έλληνες πολίτες, το έχει κάνει τέχνη. Χθες στο ντιμπέιτ το είδαν όλοι οι πολίτες, σήμερα το ξέρουν, είπε.






Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πρόγραμμα, σκοπός τους είναι η εξουσία για την εξουσία, αλλά οι Έλληνες πολίτες δεν θα τους κάνουν τη χάρη, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.






Ο εκπρόσωπος της ΝΔ μπήκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας ότι αυτά δεν επιδέχονται παιχνίδια. Ανέφερε, απαντώντας έτσι στον κ. Παπανδρέου, ότι στο Ελσίνκι το 1999 δεν μπήκε κανένας δεσμευτικός όρος για την Τουρκία. Είπε ακόμη ότι σε συνέντευξή του το Δεκέμβριο του 1999 ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι "θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", ενώ οι τουρκικές εφημερίδες μετέδιδαν δηλώσεις του ότι "εγώ δεν θα βάλω κανέναν όρο".






Και ρώτησε ο κ. Κουμουτσάκος: Ποιος λοιπόν απεμπολούσε το δικαίωμα του βέτο λίγο πριν τις διαπραγματεύσεις; Αντίθετα, συνέχισε, ο Κώστας Καραμανλής σε δύο περιπτώσεις αντέταξε σθεναρά τις εθνικές θέσεις. Η μία ήταν στο Βουκουρέστι και η άλλη σχετίζεται με τη στάση που κράτησε στο σχέδιο Ανάν.






Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι στο σχέδιο Ανάν επιχείρησε μάταια και ανεπιτυχώς να επηρεάσει την κυπριακή κοινή γνώμη.






Αναφέρθηκε ακόμη σε δηλώσεις που είχε κάνει πάλι το 1999 στο περιοδικό "Κλικ" ο κ. Παπανδρέου και στο οποίο ανέφερε ότι "αν δεν αμφισβητούνται τα σύνορα ποσώς με ενδιαφέρει εάν κάποιοι λέγονται Μουσουλμάνοι ή Τούρκοι, Πομάκοι ή Βούλγαροι".






Ο κ. Κουμουτσάκος επέμεινε ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσουν τι θα κάνουν με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.






Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι "εμείς δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό του κ. Παπανδρέου. Η ΝΔ είναι σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα",αλλά, πρόσθεσε, ότι εξετάζουμε τις θέσεις και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από έναν πολιτικό που θέλει να γίνει πρωθυπουργός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΠΑΤΑΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Π.Ρ.