Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

"Χτυπούν κόκκινο" τα αλκοτέστ στη Χαλκιδική

Σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ "σπάνε" τα κοντέρ του αλκοτέστ που διενεργούν τα συνεργεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, κατά μήκος του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μήνα καταγράφονται περισσότερες από 50 παραβάσεις των ορίων κατανάλωσης και ο συνδυασμός του αλκοόλ με το τιμόνι ευθύνεται για το 40% των ατυχημάτων που σημειώνονται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής.
Τους τελευταίους τρεις μήνες (Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο) τα συνεργεία της Αστυνομίας έχουν διενεργήσει συνολικά 2.608 ελέγχους, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 168 παραβάσεις, δηλαδή περίπου 56 παραβάσεις το μήνα.
Τα Φλογητά, η Καλλιθέα και η Νικήτη είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι τρεις περιοχές στις οποίες έχει καταγραφεί το σύνολο των παραβάσεων.
Ωστόσο ορισμένοι οδηγοί προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο αλλά και το τσουχτερό πρόστιμο που ακολουθεί (χρηματική ποινή έως 700 €, μήνυση και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας έως και 6 μήνες) παρακάπτουν το κεντρικό οδικό δίκτυο και πηγαίνουν από τους χωματόδρομους με δυσάρεστη πολλές φορές κατάληξη.
Πηγή: Αγγελιοφόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: