Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Κοζάνη - Ομιλία Κ. Καραμανλή


"Αμφισβητείστε όσους αμφισβητούν την νοημοσύνη σας, αρνηθείτε όσους αρνούνται την αλήθεια", κάλεσε χθες τους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.


Ο κ. Καραμανλής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανέτοιμο, κρύβει τις προθέσεις του, φοβάται μόνο μη τυχόν δυσαρεστήσει τους πολίτες ενώ για τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι λέει όλη την αλήθεια στο λαό και έχει το σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο.


Κάλεσε τα μέλη και ψηφοφόρους και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσουν το κόμμα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, "να μην πάει καμία ψήφος χαμένη", όπως είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε "Ξέρουμε να δίνουμε μάχες, το μάθαμε σε δύσκολους καιρούς. Ξέρουμε πως κερδίζονται οι μάχες, το αποδείξαμε πολλές φορές, η νίκη είναι στα χέρια σας. Μαζί θα είμαστε και πάλι νικητές".


Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι ώς υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα συζητούνταν το θέμα των γκρίζων ζωνών, αλλά, όπως είπε, ο τότε πρωθυπουργός τελικά ήταν μέσα στις διερευνητικές επαφές. "Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός όμως δεν μπορούν να αμφισβητούν και τον δικό μας πατριωτισμό", σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

Σε ότι αφορά το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα χαρακτήρισε "περίεργους υπαινιγμούς" και αναρωτήθηκε " τι κρύβουν" . Παράλληλα, από τη δυτική Μακεδονία έστειλε μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ λέγοντας "βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι, δείξαμε τόλμη και αξιοπιστία και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν".

Σχετικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν δυσβάσταχτο κόστος. Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ανέτοιμο, πέφτει σε αντιφάσεις, δεν λέει την αλήθεια, κρύβει τις προθέσεις του και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως δεν θα γίνει δυσάρεστο στους πολίτες. "Δεν λέει πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ παρατήρησε ότι η Νέα Δημοκρατία λέει την αλήθεια στο λαό και εμπιστεύεται το λαό. Γι' αυτό το λόγο και ο ίδιος απευθύνθηκε στους πολίτες προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές.

"Εσείς αποφασίζετε, εσείς ψηφίζετε, εσείς επιλέγετε", είπε ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα κάλεσε σε μεγάλη συσπείρωση τα μέλη και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. "Δίνουμε τα χέρια σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε ένας από εμάς είναι ένας ισχυρός κρίκος στην πορεία για τη μάχη. Η ανατροπή ξεκίνησε, προχωράμε όλοι μαζί με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση με εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Πάμε μαζί για τη νέα νίκη".

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που κατασκευάστηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσά τους η Εγνατία οδός και οι κάθετοι προς αυτήν άξονες. Είπε ότι σχεδιάζεται το ενεργειακό μέλλον της δυτικής Μακεδονίας και η μετάβασή της στην πράσινη οικονομία. "Θα αντικατασταθούν παλιές μονάδες επεξεργασίας λιγνίτη της ΔΕΗ με άλλες νέας τεχνολογίας που ρυπαίνουν λιγότερο και προωθείται η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" ανέφερε.

Στην περιοχή της Κοζάνης διατίθεται έκταση 500 στρεμμάτων για τη χωροθέτηση του Πανεπιστημίου της Κοζάνης. Δημιουργούνται νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στη Δυτική Μακεδονία προωθείται η ανάπτυξη της άλλης γεωργίας και οι παραγωγοί του κρόκου στην Κοζάνη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Παραχωρούνται επτά χιλιάδες στρέμματα σε νεοεισερχόμενους αγρότες στην Κοζάνη και στη Φλώρινα. Η κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός, μιλάει με το χειροπιαστό έργο της και έχει σχέδιο για ένα καλύτερο αύριο του τόπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ???
Π.Ρ.