Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Οι καλοκαιρινές βουτιές των πολιτικών

Ούτε 72 ώρες δε διήρκεσαν οι φετινές διακοπές του Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Ποσείδι της Χαλκιδικής την Τετάρτη το απόγευμα και την Παρασκευή το απόγευμα απόλαυσε για τελευταία φορά τη θάλασσα της Κασσάνδρας, καθώς το Σάββατο στις 7.30 το πρωί αναχώρησε για την Κομοτηνή.
Είχε προλάβει να κάνει μερικές βουτιές στη Μύτη, στο Ποσείδι, σε μια αμμώδη περιοχή, όπου η πρόσβαση στην παραλία για τον πρωθυπουργό, τη σύζυγό του, Νατάσσα, τα παιδιά τους και την υπόλοιπη μικρή συντροφιά έγινε με τζιπ 4Χ4. Για φαγητό βγήκε όλο κι όλο μια φορά για να επισκεφτεί ένα μικρό ταβερνάκι κοντά στην Καλάνδρα, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες το φαγητό που προσφέρθηκε ήταν σπιτικό (προτιμήθηκαν τα μπαρμπούνια).

Γενικά ο πρωθυπουργός απέφυγε τις πολλές βόλτες, καθώς η περιοχή λόγω του Δεκαπενταύγουστου ήταν γεμάτη κόσμο, ενώ μόνο μια φορά έκανε μια βόλτα με το αυτοκίνητο φτάνοντας μέχρι τα Αιγαιοπελαγίτικα.

Σύντομες...Οι σύντομες καλοκαιρινές βουτιές ήταν το φετινό χαρακτηριστικό σχεδόν όλων των πολιτικών. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, έκανε διακοπές για μερικές μόνο ημέρες στο εξοχικό του σπίτι στην Καλάνδρα. Ξεκούραση, μπάνιο, τζετ σκι και πολύ παιχνίδι με τα παιδιά του ήταν στην ημερήσια διάταξη. Οσο για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και αυτός έκανε ολιγοήμερες διακοπές. Στην αρχή στην Κέρκυρα και στη συνέχεια στη Σαντορίνη, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον αγαπημένο του προορισμό. Και εδώ οι ρυθμοί ήταν χαλαροί, με το διάβασμα και το κολύμπι να κυριαρχούν στο πρόγραμμα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Στη Χαλκιδική
Η Χαλκιδική ήταν ο αγαπημένος προορισμός της πλειονότητας των βουλευτών. Στην παραλία της Χανιώτης έγιναν ιστορικές «ταβλομαχίες» μεταξύ του Γιώργου Ορφανού και του Θόδωρου Καράογλου, ενώ συνήθως έπονταν είτε ουζο- είτε κρασοσυνάξεις. Στο Μαρμαρά παραθέρισε ο Γιώργος Σαλαγκούδης, στη Σίβηρη ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης έκανε ολιγοήμερες διακοπές στη Σίβηρη και στο Βόιο Κοζάνης. Στη Χαλκιδική ξεκουράστηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιάννης Μαγκριώτης γέμισε τις μπαταρίες του στη Σκόπελο και ο Χάρης Καστανίδης στην Αμοργό.


Από τον Αγγελιοφόρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: