Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009

Δελτίο Τύπου της μ. μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Μετά τη βδομάδα πένθους και περισυλλογής, είχαμε την ελπίδα ότι χθες θα ήταν η μέρα της ανάληψης των ευθυνών..
Δυστυχώς στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, προτίμησαν τη σιωπή απ’ την αλήθεια. Προτίμησαν να κάνουν τη «στρουθοκάμηλο», παρά να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους ζητώντας έμπρακτα συγνώμη για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στο 19χρονο παλικάρι.
Προτίμησαν να μην παραδεχτούν την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας στο εργοτάξιο του Δημοτικού έργου, που είχε σαν συνέπεια να γίνει τάφος για το νεαρό συνδημότη μας. Προτίμησαν να κρύψουν την αλήθεια, πίσω από τα μελλοντικά πορίσματα της Τροχαίας.
Προτίμησαν να μη συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως σύσσωμη ζήτησε η Αντιπολίτευση και οι παρόντες χαροκαμένοι γονείς του άτυχου νέου. Τελικά προτίμησαν να « ζουν με τις τύψεις τους » όπως τους επεσήμανε η τραγική μάνα.
Χρήστο, εκφράζοντας και την κοινωνία της πόλης μας , νιώθουμε την ανάγκη εμείς να ζητήσουμε συγνώμη. Συγνώμη που δε σε προστατέψαμε όπως οφείλαμε..Συγνώμη που σ’ αφήσαμε να φύγεις τόσο νωρίς..
Συγνώμη που η ψυχούλα σου , που ακόμα φτερουγίζει ανάμεσά μας , δε συνάντησε την έμπρακτη συγνώμη αυτών που έπρεπε πρώτοι να τη ζητήσουν.

Ο Επικεφαλής της παράταξης
Κώστας Μπογδάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: