Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ξεκίνησε ο τρύγος στο Κτήμα Πόρτο Καρράς

Ο τρύγος ξεκίνησε Δευτέρα 17 Αυγούστου και αναμένεται να διαρκέσει ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά φέτος ο τρύγος ξεκινά στις 06:00 το πρωί, διασφαλίζοντας έτσι την αυτούσια διατήρηση των αρωμάτων και των γεύσεων των σταφυλιών.
Οι ποσότητες που θα τρυγηθούν φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ, λόγω των διαδικασιών ομαλής ωρίμανσης που έχουν χρησιμοποιηθεί, η ποιότητα των σταφυλιών είναι και φέτος εξαιρετική, διασφαλίζοντας τη σταθερή γεύση και ποιότητα που έχουν καθιερώσει τους βιολογικούς οίνους του Κτήματος στη συνείδηση του κοινού.

Χάρη στις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, σε συνδυασμό με τις καλλιεργητικές φροντίδες που εφαρμόζονται, οι περισσότερες ασθένειες της αμπέλου είναι σχεδόν ανύπαρκτες και οι ειδικοί του Κτήματος υπολογίζουν και φέτος σε μια εξαιρετική σοδειά.

Οι 22 ποικιλίες που θα τρυγηθούν και φέτος συμπεριλαμβάνουν τοπικές ποικιλίες όπως το Λήμνιό, τη Μαλαγουζιά, το Ασσύρτικο, το Αθήρι αλλά και εισαγόμενες ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon, το Cabernet Franc, το Syrah και το Merlot. Σημειώνεται πως τα πρώτα πειράματα της οινοποιίας στο Κτήμα, έγιναν από τον πατέρα της οινοποιίας καθηγητή Emile Peynaud.

Εκεί που τα γαλανά νερά του Τορωναίου Κόλπου συναντούν τις κατάφυτες πλαγιές του Μελίτωνα, απλώνεται αμφιθεατρικά το Κτήμα Πόρτο Καρράς σε 4.500 στρέμματα του μεγαλύτερου ενιαίου Ελληνικού Αμπελώνα, ο οποίος είναι και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγή είναι πλήρως βιολογικά πιστοποιημένη. Ο αμπελώνας των "Πλαγιών του Μελίτωνα" αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τις σημερινές διεθνείς τάσεις για σεβασμό στον άνθρωπο, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον.

Το εξαιρετικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει τους αμπελώνες του Κτήματος φροντίζει για τη διατήρηση της υγρασίας και της ποιότητας των φυτών, ενώ αποτελεί και μια σπάνια ευκαιρία για τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε μονοπάτια απίστευτης ομορφιάς ανάμεσα στα αμπέλια και το δάσος, καταφύγιο για την ιδιαίτερη πανίδα της περιοχής. Το Πόρτο Καρράς, φροντίζει συνεχώς όχι μόνο για τη διατήρηση, αλλά και την ενίσχυση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, με πολιτικές και διαδικασίες που ως σκοπό έχουν τη δημιουργία ενός εναλλακτικού, οικολογικού τουριστικού προορισμού με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.Τ

ο Κτήμα Πόρτο Καρράς, προσκαλεί όλους τους φίλους του κρασιού, να το επισκεφθούν και να ζήσουν από κοντά τις εργασίες του τρύγου, ενώ παράλληλα μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους του οινοποιείου αλλά και στη φιλόξενη αίθουσα οινογνωσίας «Μελισσάνθη», όπου μπορούν και να γευθούν τα περίφημα κρασιά του Κτήματος που σημειωτέον φέρουν τον πολυπόθητο τίτλο «Ονομασία Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: