Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Προετοιμασία για το χειμώνα


Στο πλαίσιο της πρόληψης ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αστέριου Ζωγράφου και την παρουσία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κων/νου Κοκολάκη, και των εμπλεκόμενων φορέων.

Έγινε ανταλλαγή απόψεων και εντοπίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από έντονα καιρικά φαινόμενα. Αποδείχτηκε ότι διατίθεται στη Χαλκιδική ικανός αριθμός μηχανημάτων για τον εκχιονισμό – αποχιονισμό καθώς και για πλημμυρικά φαινόμενα.


Ανακοινώθηκε ότι η Νομαρχία έχει προμηθευτεί 270 τόνους αλατιού από τους οποίους οι 170 τόνοι έχουν διατεθεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση χιονόπτωσης.


Ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στη σημερινή σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι στο Νομό Χαλκιδικής δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Σε συνδυασμό με την ετοιμότητα που παρουσιάζουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν αίσια αποτελέσματα, ανάλογα με αυτά της αντιπυρικής περιόδου και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τη Δ/νση της Αστυνομίας Χαλκιδικής, κάθε μεμονωμένο πολίτη του Νομού και τις εθελοντικές ομάδες γιατί πραγματικά προσφέρουν ανιδιοτελής υπηρεσίες προς όφελος της Χαλκιδικής και κατ’ επέκταση όλων μας.

Εύχομαι για τούτη τη χρονιά να βγούμε αλώβητοι και από πλευράς φυσικών καταστροφών».

Μετά τη σύσκεψη ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος παρέδωσε συμπληρωματικό εξοπλισμό, μονάδες άντλησης υδάτων και παραγωγής ρεύματος, στην εθελοντική ομάδα ΟΠΕΑΝ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.


Επίσης παρέδωσε ένα καινούργιο αυτοκίνητο 4Χ4 το οποίο με παρέμβαση της διοίκησης της Νομαρχίας παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Γουλανδρή για την ενίσχυση του στόλου των αυτοκινήτων της εθελοντικής ομάδας.

Ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΟΠΕΑΝ γιατί σε κάθε κάλεσμα της Νομαρχίας ανταποκρίνονται άμεσα προς όφελος της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα των πολιτών της.

Ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας Αθανάσιος Ευαγγελινός ευχαρίστησε το Νομάρχη κ. Αστέριο Ζωγράφο για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσέφερε μέχρι τώρα στην ομάδα και διαβεβαίωσε ότι η ΟΠΕΑΝ μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε περιστατικό φυσικής καταστροφής ή πυρκαγιάς.

Από www.halkidiki.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: