Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου για το κλίμα

Στην εκστρατεία κινητοποίησης για το κλίμα συμμετέχει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος, με το οποίο ζητά να επιτευχθεί συμφωνία για το κλίμα κατά τη σύνοδο της Κοπεγχάγης. Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:



ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πολυγύρου ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη εκφράζοντας την ανησυχία μας για τις συνέπειες που έχει στο περιβάλλον η χωρίς όρια παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση και η αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Η σύνοδος των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κοπενχάγη, αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία για τη λήψη άμεσων και στοχευόμενων αποφάσεων για την σωτηρία του πλανήτη. Οι ισχυροί της γης θα πρέπει με τη στάση τους να αποδείξουν ότι ιεραρχούν την ανθρώπινη ζωή πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική σκοπιμότητα. Εμείς αλλά και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να συγχωρήσουμε στο θέμα αυτό καμιά αδράνεια και κανέναν συμβιβασμό αυτών που κρατούν σήμερα το μέλλον στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: