Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ανακολουθία και έλλειψη σαφούς σχεδίου


Προεκλογικά ο κ. Γ .Παπανδρέου με υπέρμετρη κομπορρημοσύνη δήλωνε : «Είμαστε έτοιμοι και έχουμε τις λύσεις» (συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ).

Πριν λίγες ημέρες όμως μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έδωσε το πραγματικό στίγμα των προθέσεών του υποστηρίζοντας με έμφαση: «Έχω τη βούληση να συγκρουστώ με τα προβλήματα, αλλά δεν θα το κάνω, ούτε μπορώ, μόνος».

Προφανέστατα οι προεκλογικές αναφορές ότι τα 5,5 χρόνια στην αντιπολίτευση τους είχαν καταστήσει πολιτικά σοφότερους, τους είχαν δώσει τον απαραίτητο χρόνο να μελετήσουν σε βάθος τα προβλήματα του τόπου μας και να καταλήξουν στις αναγκαίες λύσεις τους, ήταν απλά προεκλογικές κορώνες άνευ αντικρίσματος. Κίβδηλες!...


Προεκλογικά πάλι ( ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης), παρουσίαζε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών.

Δήλωνε ότι έχει έτοιμα τα 5 πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση.

Έχουν περάσει 64 ημέρες και το μόνο που έχουν καταθέσει στην βουλή είναι ένα νομοσχέδιο (για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης). Τα υπόλοιπα .... αγνοούνται ακόμα . Εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε για να κάνει πράξη τα πέντε νομοσχέδια των εκατό πρώτων ημερών χρειάζονται ...τριακόσιες ημέρες.

Σ' αυτές της 64 πρώτες ημέρες του ΠαΣοΚ αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν ότι στην πραγματικότητα ήσαν εντελώς ανέτοιμοι! Όχι μόνο δεν είχαν ολοκληρωμένες και έτοιμες λύσεις (5,5 χρόνια τι έκαναν;),αλλά στην ουσία δίνουν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουν με τον πλέον ανάρμοστο και χαλαρό τρόπο την πρωτόγνωρη διεθνή οικονομική κρίση ( υφυπουργοί άνευ αρμοδιοτήτων ακόμα, κρατικός μηχανισμός που υπολειτουργεί άνευ της απαραίτητης στελέχωσης γενικών και ειδικών γραμματέων κλπ.)

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι σ' αυτές τις 64 πρώτες ημέρες πρωταγωνιστούν οι ανοιχτές διαφοροποιήσεις ή και αντιπαραθέσεις υπουργών. O καθένας λέει το «μακρύ του και το κοντό του!».

Άλλα ο κ. Πανάρετος για την παιδεία και άλλα η κα Διαμαντοπούλου! Άλλα ο κ. Ρέππας για τον Αχελώο και άλλα η κα Μπιρμπίλη!

Σίγουρα κανείς δεν περιμένει θαύματα από μια κυβέρνηση 64 ημερών. Αλλά αυτό που παρουσιάζεται σ` αυτό το διάστημα ... ανησυχεί ! Και ανησυχεί έντονα!

Τα διαγραφόμενα αδιέξοδα δεν οφείλονται κυρίως στις πολιτικές επιλογές(που δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ), αλλά, το χειρότερο, στην έλλειψη σαφούς σχεδίου.

Το «αν», το «ίσως» και το «αλλά» δεν οδήγησαν ποτέ, κανέναν, πουθενά!

Από politis-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν με πειραζει που τα χωνετε στον Παπανδρεου.
Δεν με ενοχλει καν που απαιτειτε αυτα που εταξε.


Αλλα με ενοχλει αφανταστα που εχετε στειρα αντιπολετευτικη τακτικη και γκρινιαζετε οπως 5,5 χρονια δεν γκρινιαξατε ποτε!!!!!

5,5 χρονια δεν εγινε τιποτα σε αυτη τη χωρα και δεν βγαλατε αχνα!
Και τωρα; Η μονη δικαιολογια ειναι η "καθυστερηση". Γιατι ολα αυτα που ζητατε επι 5,5 χρονια δεν τα ζητουσατε με τοσο σθενος;

Ερχονται και τα νομοσχεδια για την ενισχυση της αγορας...οποτε να δω τοτε τι θα λετε...