Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

The Mentalist !!!


Όταν η ναυαρχίδα της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ βγαίνει με αυτό το πρωτοσέλιδο τι να κάνει ένας απλός blogger;;;

Επαφίεται το μέλλον της χώρας στις υπερφυσικές ιδιότητες του κ. Παπανδρέου !!!

Βέβαια αυτά που αναφέρει δίπλα , τα έπραξαν (μαζί με πολλά άλλα ακόμα) οι "πεζοί" Ιρλανδοί και τα προτείνουν οι "πεζότεροι" συνάδελφοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Στην Ελλάδα όμως το αυτονόητο βαφτίζεται "τομή" , "ρήξη" , "ανατροπή" , "μεταρρύθμιση" κ.ο.κ.

Βέβαια αυτή η (πιθανή) αύξηση στον ΦΠΑ δεν πρόκειται να φέρει να αναμενόμενα κέρδη αφού οι δύο αυτές μονάδες θα σπρώχνουν όλο και περισσότερους στην αναζήτηση συμφωνιών κάτω από το τραπέζι για να αποφύγουν την επιβάρυνση του 21%.

Υπάρχει και άλλος λόγος που δεν θα φέρει τα αναμενόμενα έσοδα στο Υπ.Οικ.

Αρκετοί επαγγελματίες εισπράτουν το ΦΠΑ του19% και απλά δεν το αποδίδουν αποφεύγοντας έτσι και την αύξηση των εισοδημάτων τους με ότι αυτό συνεπάγεται...


Η μοναδική περίπτωση να αυξηθούν τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι να πεισθούν οι Έλληνες ότι δεν πρέπει να πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ χωρίς να παίρνουν νόμιμη απόδειξη.

Το πώς θα πεισθούν όταν θα θεωρείται η κίνηση του λογ/μου πιστωτικών καρτών σαν τεκμήριο διαβίωσης όπως και οι καταθέσεις στις τράπεζες (ήδη οι τράπεζες αδειάζουν από ρευστό...) όπως και το "μεγάλο διαμέρισμα των 140 Μ2" μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Αν δεν δοθούν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κίνητρα για την συγκέντρωση ΟΛΩΝ των αποδείξεων και αυτή ('οπως και η προηγούμενη) αύξηση του ΦΠΑ θα αποτύχει.

Η χώρα πάσχει στον τομέα φορολογικής συνείδησης , θα θυμάστε βέβαια πόσο ειρωνικά σχολίαζαν οι σημερινοί φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι όταν ήταν στην αντιπολίτευση , την προσπάθεια της τότε ηγεσίας του Υπουργείου να την τονώσει με σποτάκια στην TV, τώρα θα προσπαθήσουν οι ίδιοι να κάνουν το "θαύμα".

Ίσως γιαυτό χρειάζονται οι mentalist ιδιότητες του κ. Παπανδρέου.

Από Antilogos-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: