Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε περαιτέρω αύξηση της κίνησης


Αδύναμο να ανταποκριθεί σε περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης είναι -με βάση τα σημερινά δεδομένα- το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, καθώς ήδη δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους 4.500.000 επιβάτες, που υποδέχεται ετησίως.

"Το νούμερο αυτό είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλο για τις υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του αεροδρομίου[...] Αν η κίνηση αυξηθεί θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα", υποστήριξε ο αερολιμενάρχης, Σάββας Βασιλειάδης, απευθυνόμενος σε φορείς του βορειοελλαδικού τουρισμού, στη διάρκεια σύσκεψης...


Μάλιστα, σε σχέση με τις απαραίτητες επεμβάσεις και επισκευές στα κτίρια, επεσήμανε ότι αυτές καθυστερούν σημαντικά -ακόμη κι αν αφορούν δαπάνες λίγων ευρώ- καθώς τα σχετικά αιτήματα "πηγαίνουν" για έγκριση στην κεντρική διοίκηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), στη συνάντηση μετείχαν επίσης τα προεδρεία των ενώσεων ξενοδόχων Χαλκιδικής και Πιερίας και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εκπρόσωπος των χρηστών του αερολιμένα (αερομεταφορείς κτλ).

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αναφέρθηκε σε ελλείψεις σε επίπεδο χρηστικότητας, συντήρησης και καθαριότητας και επεσήμανε ότι οι τουριστικοί φορείς εργάζονται για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.

«Το αεροδρόμιο ’’Μακεδονία’’ θα πρέπει να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή όχι μόνο να δεχθεί περισσότερους επιβάτες ,αλλά και να παρουσιάζει την ανάλογη εικόνα ενός ευρωπαϊκού προορισμού», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: