Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων στα... μουλωχτά!


Αθρόες προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (8 μήνες) σημειώνονται στο Δημόσιο και σε Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τον πιο αθόρυβο τρόπο όπως καταγγέλλει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Το Παρόν».

Οι νεοπροσληφθέντες αντικαθιστούν είτε συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν ύστερα από χρόνια, είτε εργαζομένους με προγράμματα Stage, που κι αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο μετά τη σχετική κυβερνητική απόφαση.

Ο ακριβής αριθμός των νεοπροσληφθέντων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, καθώς οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, το οποίο καλείται στις περιπτώσεις αυτές να πιστοποιήσει απλώς ότι οι νέοι συμβασιούχοι πληρούν τα κριτήρια για το έργο το οποίο επελέγησαν να διεκπεραιώσουν...


Πρόκειται για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών που κάλυπταν οι προκάτοχοί τους, μετά την απόλυση των οποίων εμφανίστηκαν λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες όπου υπηρετούσαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τόσο τον αριθμό των νεοπροσληφθέντων όσο και τις υπηρεσίες στις οποίες προσλήφθηκαν.

Οφείλει μάλιστα να κάνει και ένα βήμα επιπλέον: Να υπάρξει δυνατότητα να ελεγχθεί η πιστοποίηση των κριτηρίων από το ΑΣΕΠ, γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες πως η διαδικασία αυτή «δεν έχει τηρηθεί, τουλάχιστον στο σύνολο των περιπτώσεων των νέων συμβασιούχων».

Η όποια σιωπή για το ζήτημα αυτό, απλώς θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς και τις υποψίες πως ο ανάλγητος τρόπος με τον οποίον 140.000 νέοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο στο τέλος του 2009, δεν είχε καμία σχέση ούτε με την ισονομία, ούτε με την αξιοκρατία, αλλά μόνο με την ικανοποίηση των νέων πελατειακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή φρουράς (κόμματος) στη διακυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που διαπράττεται το νέο colpo grosso από το ΠαΣοΚ, οι ίδιοι άνθρωποι επιδίδονται σε ...ηθικοπλαστικά καλλιστεία. Ο κ. Γ. Παπανδρέου θα καλέσει , λέει, σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ...διαφάνεια (sic!).

Από politis-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που καλε;;; σε ποιες υπηρεσιες γινονται αυτα;;; εισαι ενας συκοφαντης και τιποτα παραπανω!! δσε στοιχεια αν εχεις τα κοτσια!