Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επισκόπηση Τύπου της 28-10-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: η τρομοκρατική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή, οι εξελίξεις στη ΝΔ, η μείωση του ελλείμματος, η επίσκεψη Παπανδρέου στο ΙΚΑ και η αγορά εργασίας.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


Η ΑΥΓΗ: "Το έπος της flexicurity".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "παγίωση της ήδη ελαστικοποιημένης αγοράς εργασίας, με ενσωμάτωση νέας κοινοτικής οδηγίας για την ενοικίαση των εργαζομένων και παροχή κινήτρων στους εργοδότες όσον αφορά τις προσλήψεις ανέργων θα περιλαμβάνει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στις αρχές του 2010".


ΤΟ ΒΗΜΑ: "Αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "τρομοκρατική επίθεση με μέθοδο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 χθες τη νύχτα. Ενα εικοσιτετράωρο μετά την επικήρυξη των αδελφών Σεισίδη και του Γρηγόρη Τσιρώνη τρομοκράτες που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες γάζωσαν με αυτόματα όπλα το Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα να τραυματισθούν έξι αστυνομικοί, από τους οποίους οι δύο σοβαρά".


Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Ο χορός των φαντασμάτων".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Οι στρατιές του '93 σφάζονται για το κάστρο της Ρηγίλλης. Με πολλά... σαμαράκια ο δρόμος της Ντόρας προς την αρχηγία... Υστερα από μια περίοδο αναμονής, οι στρατοί των δελφίνων -επιτέλους- παρατάχθηκαν στην αρένα και έχουν αρχίσει οι μονομαχίες σώμα με σώμα. Στις περιφέρειες της χώρας, στα γαλάζια καφενεία, έχει ήδη αρχίσει να κυλά... αίμα".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στόχος η μείωση του ελλείμματος στο 9,5% του ΑΕΠ. Στον προϋπολογισμό του 2010".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "μέτρα αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών, που θα αποφέρουν πραγματική και διατηρήσιμη μείωση του ελλείμματος κατά 6 δισ. ευρώ ή κατά 2,5% του ΑΕΠ περίπου, θα ενσωματώνει ο προϋπολογισμός του 2010".


Ο ΛΟΓΟΣ: "Διαφάνεια και αξιοκρατία ...υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξάφνιασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όταν χθες το πρωί επισκέφθηκε το ΙΚΑ στην Πλατεία Αττικής, χωρίς να έχει ενημερώσει, αλλά και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με υπεύθυνους του καταστήματος και πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και διαπίστωσε την εικόνα που είχε και ο ίδιος για την ταλαιπωρία που υφίστανται, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες".


Η ΝΙΚΗ: "7 αινίγματα ζητούν λύση. Οι απαντήσεις στο «σταυρόλεξο» του κοινωνικού πακέτου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "το περίγραμμα των κατευθυντήριων γραμμών που θα ακολουθήσει το οικονομικό επιτελείο -Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη- θα παρουσιαστεί στις 5 Νοεμβρίου με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2010. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει «απάντηση» σε μία σειρά από θέματα".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να δείξει τη δύναμή του διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά του".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων για «εθνική ομοψυχία» και ταξική συνεργασία. Καλούνται να πουν ΟΧΙ στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, στη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς, στη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε στρατούς Κατοχής".


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "«Σεισάχθεια» για τα νοικοκυριά".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΕΞΠΡΕΣ: "Εθνική... υποστήριξη στον τουριστικό τομέα".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις, μέσω αναδιάρθρωσης δανείων και χρηματοδότησης με κεφάλαιο κίνησης στη βάση εκχώρησης συμβολαίων για το 2010 επιλεγμένων tour operators, παρέχει η Εθνική Τράπεζα".


ΚΕΡΔΟΣ: "Νομοσχέδιο - ασπίδα προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η προστασία των υπερχρεωμένων πολιτών, που έχουν αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, είναι ο κεντρικός στόχος του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση έως τις 4 Νοεμβρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: