Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Επισκόπηση Τύπου της 29-10-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Η αιματηρή επίθεση των τρομοκρατών στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής την περασμένη Τρίτη, οι κινήσεις της κυβέρνησης για εξεύρεση οικονομικών πόρων με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, καθώς και τα στοιχεία σοκ του Ευρωβαρόμετρου που καταδεικνύει ότι ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλεμο κήρυξε η Τρομοκρατία! Επιχείρηση εκτέλεσης νεαρών αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διψασμένοι για αίμα και πιο επικίνδυνοι από ποτέ, οι τρομοκράτες έκαναν ξανά την αποκρουστική εμφάνισή τους επιλέγοντας ως στόχο ένα τσούρμο 20χρονα παιδιά... Το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής, που μοναδικό στόχο είχε να υπάρχουν νεκροί, δυστυχώς ανοίγει μια νέα σελίδα στη μαύρη ιστορία της εγχώριας τρομοκρατίας, καταδεικνύοντας, ότι αυτή η νέα μορφή, είναι πιο σκληρή, αιμοσταγής και αδίστακτη παρά ποτέ".


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Γίναμε Ιράκ. Πρωτοφανούς αγριότητας απόπειρα μαζικής δολοφονίας αστυνομικών από θρασείς τρομοκράτες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναμένουν την προκήρυξη με την οποία κάποια οργάνωση θα αναλαμβάνει την ευθύνη και αυτό γιατί με τον τρόπο που έγινε η επίθεση δεν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα, αφού και τα δύο όπλα δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, άρα είναι "καθαρά".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να δοθεί αμνηστία στην 17Ν και στις υπόλοιπες ένοπλες οργανώσεις. Δεν αντέχει η χώρα άλλο αίμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια αλλά ταυτόχρονα ζητάει τολμηρές πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσει -επιτέλους- αυτή η κατάσταση που στοιχίζει τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "100 σφαίρες κατά της Δημοκρατίας. Ομόθυμη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η αναψηλάφηση των φακέλων της "17Ν" και κυρίως η επικήρυξη των τριών μελών των "ληστών με τα μαύρα" με 600.000 ευρώ φαίνεται να "επισπεύσανε" τις αιματηρές διεργασίες και τη βαναυσότητα του τρομοκρατικού εγχειρήματος".


ΕΘΝΟΣ: "Σε κλοιό οι αδίστακτοι δολοφόνοι. Συγκρατημένοι αισιοδοξία για συλλήψεις εκφράζει η ΕΛΑΣ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής μπήκαν όλα τα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών της τυφλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αιματοκύλισαν την ΕΛΑΣ οι τρομοκράτες. Παρά μία, 100 σφαίρες ξέρασαν τα Καλάσνικοφ τραυματίζοντας έξι, εκ των οποίων τους δύο σοβαρά, στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο εκ των έξι αστυνομικών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Πως θα σώσουν τα σπίτια τους τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομίας".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τι προβλέπουν οι τρεις διαφορετικές δυνατότητες αποπληρωμής χρεών ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη. Πότε δεν θα εκποιείται η κύρια κατοικία του οφειλέτη. Οι όροι και οι προϋποθέσεις. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των οφειλετών στις διατάξεις του νομοσχεδίου είναι η αποδεδειγμένη και μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Απαλλαγή από τα χρέη μπορεί να γίνει μία και μόνο φορά. Ποιες οφειλές δεν εξαιρούνται από τη ρύθμιση. Αναλυτικά τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πρόκληση με 100 σφαίρες. Τρομο-στρατός 6 ενόπλων γάζωσε το Α.Τ. Αγ. Παρασκευής".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από θαύμα επέζησαν οι έξι αστυνομικοί. Συνθήκες ολοκληρωτικής αντιπαράθεσης διαμορφώνονται με τη νέα επιθετική πολιτική στα θέματα της "νεοτρομοκρατίας". Όχι όξυνση, αλλά όχι και αδράνεια, λέει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης".


ΕΣΤΙΑ: "Στο όριο αντοχής οι φορολογούμενοι. Ανεπίτρεπτη η αυξήσις της φορολογίας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι μιλούν για νέους φόρους, ωσάν η φορολογία στην χώρα μας να είναι χαμηλή. Ενώ όχι μόνον δεν είναι χαμηλή, αλλά είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Απλώς στην Ελλάδα οργιάζει η φοροδιαφυγή. Και επειδή το κράτος είναι ανίκανο-ή δεν έχει την βούληση- να την πατάξη, βρίσκει την εύκολη λύση της αυξήσεως των φόρων, οι οποίοι επιβαρύνουν αποκλειστικά τους εντίμους φορολογούμενους".


ΤΑ ΝΕΑ: "Επίδειξη τρόμου με 100 σφαίρες. Ήθελαν νεκρούς αστυνομικούς".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "με όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν χτύπησαν οι τρομοκράτες".


Η ΧΩΡΑ: "Έχουμε αντάρτικο πόλης. Αιματηρή απάντηση των ενόπλων δυνάμεων στην κατάληψη των Εξαρχείων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με το στόχαστρο των Καλάσνικοφ να σημαδεύει τη έννομη πράξη και το δάκτυλο στη σκανδάλη να πυροβολεί αδιακρίτως σε βάρος κάθε ένστολου, η ένοπλη βία, που ζήτησε αίμα αστυνομικών και το πήρε, ξεκίνησε πόλεμο με την ΕΛ.ΑΣ.".


City Press: "Ευρωβαρόμετρο για Ελλάδα:Αύξηση φτωχών και μη προνομιούχων. "
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "στοιχεία που προκαλούν "σοκ" και "δέος" έφερε στο φως το Ευρωβαρόμετρο, καθώς το 35% των Ελλήνων, δηλώνει ότι αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, ενώ την ίδια ώρα το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας, έναντι 16% της ΕΕ ζει κάτω από το όριο της φτώχειας".


Metro: "Θέλουν "ρεβάνς" με αίμα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "να χυθεί αίμα αστυνομικών ήταν ο στόχος των ενόπλων που το βράδυ της Τρίτης "γάζωσαν" το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, τραυματίζοντας έξι αστυνομικούς, εκ των οποίων τους δύο σοβαρά.".


Metropolis: "Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχείρηση καλά οργανωμένη φαίνεται ότι ήταν η επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής, που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό 6 αστυνομικών. Για "τυφλό χτύπημα" με στόχο την ελληνική κοινωνία έκανε λόγο ο Μ. Χρυσοχοΐδης. "Επαναστατικό Αγών" ή "Σέχτα"....βλέπουν οι Αρχές πίσω από την επίθεση".


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Τρόμος με 100 σφαίρες. Σοκ από την "τυφλή" επίθεση".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιθετικές πωλήσεις μετοχών. Σενάρια για διόρθωση έως 10% στο Χ.Α.".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι αναλυτές σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Οι προβλέψεις μιλούν για διόρθωση που μπορεί να φθάσει ως και το 10%. Αρνητικά είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς αγορές με πτώση στις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ και αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα στην Ευρώπη".


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σε αναζήτηση 7,5 δισ. για τον προϋπολογισμό 2010".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξοικονόμηση πόρων ύψους 7,5 δισ.ευρώ το 2010 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, με το κύριο βάρος να πέφτει στο σκέλος των εσόδων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: