Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Blog Action Day 2009 - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!!


Η Ημέρα Δράσης των Blogs ( Blog Action Day ) είναι ένα ετήσιο γεγονός που ενώνει παγκόσμια τους bloggers να αναρτήσουν περίπου το ίδιο ζήτημα την ίδια ημέρα. Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την πληροφόρηση και να προκαλέσουμε μια σφαιρική συζήτηση.

Σκοπός της ημέρας δράσης των Blogς είναι να δημιουργηθεί μια συζήτηση. Ζητείται από τους bloggers να παραχωρήσουν έστω και μία ημέρα από το πρόγραμμά τους και όλοι μαζί να εστιάσουμε σε ένα σημαντικό ζήτημα.

Με αυτόν τον τρόπο την ίδια ημέρα, η κοινότητα των μπλόγκερς αλλάζει την ατζέντα στον Ιστό και στρέφει τα ακροατήρια σε όλη την υδρόγειο σε εκείνο το ζήτημα.

Το 2007 η BAD ήταν αφιερωμένη στο θέμα του περιβάλλοντος. Είδαμε τους bloggers σε περιβαλλοντικά πειράματα, απαριθμώντας καινοτόμες ιδέες σχετικά με τη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών, και συγκέντρωσαν την προσοχή του ακροατηρίου τους στις οργανώσεις και τις επιχειρήσεις που προωθούν τις πράσινες ατζέντες και επιλογές.Το 2008 καλύψαμε το θέμα της φτώχειας. Στρέψαμε την κοινότητα του blogging σε ενέργειες γύρω από τη συζήτηση του μεγάλου αυτού προβλήματος προσδιορίζοντας καινοτόμες και απροσδόκητες λύσεις.

Αυτό το έτος στοχεύουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα για την αλλαγή κλίματος, ένα ζήτημα που μας απειλεί όλους.

Στην ημέρα δράσης των Blogs συμμετέχουμε όλοι. Καθένας είναι ελεύθερος να ενώσει τις δυνάμεις του και δεν υπάρχει κανένα όριο στον αριθμό αναρτήσεων, τον τύπο αναρτήσεων ή την κατεύθυνση των σκέψεων και των απόψεων.

Επισκεφθείτε το http://www.blogactionday.org/  για να δηλώσετε την συμμετοχή σας.Δεν υπάρχουν σχόλια: