Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Περί Stage: Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι! Γράφει η Λιάνα Γούτα


Για άλλη μια φορά τα καταφέραμε και φέραμε τις ευρωπαϊκές ιδέες στα μέτρα μας!

Μια ωραία ευρωπαϊκή ιδέα για ολιγόμηνη εκπαίδευση ως εφόδιο για ένταξη στην αγορά εργασίας, που η ελληνική διακομματική επινοητικότητα, την μετέτρεψε εδώ και χρόνια, σε εργαλείο συνδιαλλαγής και εξάρτησης με πολλαπλά μάλιστα επίπλαστα οφέλη στα νούμερα της ανεργίας, στο φθηνό εργασιακό κόστος κλπ κλπ.

Ναι, λοιπόν, συμφωνούμε ότι αυτή η πληγή πρέπει να κλείσει. Γιατί για πληγή πρόκειται! Αλλά με ποιους όρους? Και ποιος να πληρώσει τη νύφη; Αυτός που βρέθηκε στην ανάγκη ή αυτός που εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη;


Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν μέσα σε αυτό τον οίστρο των αποφάσεων για τη λήξη του θέματος, να ανακοινώνεται από τον κ.Πάγκαλο ότι θα μείνουν απλήρωτοι άνθρωποι που προσελήφθησαν πριν τις εκλογές και εργάζονται κάποιους μήνες τώρα; Πόσο παράλογο είναι αυτό, ακόμα κι αν πρόκειται για μια μέρα ή έστω και για μια ώρα δουλειάς! Φταίει δηλαδή, μας λένε, και θα τιμωρηθεί ο άνεργος, αυτός που όντας σε ανάγκη, προστρέχει, ακόμα και παρακαλώντας πιθανώς για μια δουλειά πλήρους απασχόλησης αλλά υποτυπώδους αμοιβής και μηδενικής ασφάλισης;... Και δεν τιμωρείται αυτός που έβαλε τους όρους;

Μήπως κ. Πάγκαλε τα χρήματα που προτείνετε να περικοπούν, θα έπρεπε να περικοπούν από τα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία που στήριξαν έναν πελατειακό στρατό σε τέτοιες πρακτικές επανεκλογής, εδώ και πολλά χρόνια? Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στο παιχνίδι του ακραίου και εύκολου εντυπωσιασμού, ο κ.Πάγκαλος προτείνει κάτι αντίστοιχο με το παράλογο που ζήσαμε για την υπόθεση Ζίμενς. Όπου κι εκεί, όλοι νοιάζονται για την τιμωρία αυτού που λάδωσε και όχι για την τιμωρία αυτού που απαίτησε και εκβίασε για το λάδωμα!

Έτσι και τώρα ακούμε από τον κ. Πάγκαλο ότι, αντί να ‘πληρώσουν’ όσοι έκαναν κακή εφαρμογή και ερμηνεία χρήσης των ευρωπαϊκών χρημάτων, θα ‘την πληρώσει’ ο άνεργος που αναζήτησε δουλειά, μια όποια δουλειά έναντι ελάχιστης αμοιβής! Και στο τέλος, δε θα πάρει ούτε αυτήν την μισή και χωρίς ασφάλεια πληρωμή! Φταίει ο γάιδαρος και χτυπάμε το σαμάρι δηλαδή!

Μα απορώ!...
Και δε σηκώθηκαν ακόμα και οι πέτρες να φωνάξουν;....!!!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΥΦΗ ΑΓΑΠΗΤΗ Κ. ΓΟΥΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ? ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΛΗΓΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΝΙΑ ΝΕΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΚΟΜΗ. ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ( ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ )ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΞΟΥΜΕ .ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ που βγάζει στην ανεργία χιλιάδες έλληνες νέους πολίτες....
Πρώτα ο πολίτης (ο πασοκτσής)...

Ανώνυμος είπε...

Πρωτα ο ΠΟΛΙΤΗΣ και το εννοουμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

....ΞΥΠΝΑ ΡΕ, 10,5 !!!!!!!!!!!