Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

ΝΔ - Αντιπαραθέσεις προκαλεί η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού


Mε μια σκληρή απάντηση προς τον πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δ. Σιούφα, ο Δ. Αβραμόπουλος επέμεινε στη θέση του για εκλογή του προέδρου της Ν.Δ. από φίλους και μέλη και ζητά εμμέσως να τεθεί η πρότασή του σε ψηφοφορία στην ΚΕ το Σάββατο. Ο κ Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι δεν ελήφθη ομόφωνη απόφαση μεταξύ των υποψηφίων και σημειώνει: «Η προωθούμενη πρόταση, ως δήθεν κοινή πρόταση των υποψηφίων, είναι απλώς πρόταση των υπηρεσιών του Κόμματος και της Οργανωτικής Επιτροπής. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ομόφωνη και συνεπώς, η Οργανωτική Επιτροπή δεν νομιμοποιείται να την προωθήσει για έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή. Η μόνη νόμιμη πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή, θα ήταν ή πρόταση κοινής αποδοχής των υποψηφίων ή προτάσεις ξεχωριστές από την πλευρά των υποψηφίων. Ως εκ τούτου, θεωρώ την επίκληση της υπογραφής στο πρακτικό της 16ης Οκτωβρίου 2009 προσχηματική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού και αναμένω από την Οργανωτική Επιτροπή να πράξει το καθήκον της, αναλογιζόμενη τις συνέπειες των πράξεών της απέναντι στο Συνέδριο και τη βάση της παράταξής μας. Και βέβαια, εμμένω στην έγγραφη πρότασή μου».


Την πρόταση Αβραμόπουλου υποστήριξε ο Π. Ψωμιάδης, η Ντ. Μπακογιάννη ήταν αρνητική, ενώ ο Α. Σαμαράς αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, αφού όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του, ο βουλευτής Μεσσηνίας συμφωνεί με την διεύρυνση, αρκεί να συμφωνήσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Η Ντ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ΑΝΤΕΝΝΑ ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος, είπε ότι θα γίνει συζήτηση για τα αίτια της ήττας στην πορεία προς το τακτικό Συνέδριο του κόμματος και όχι τώρα με ψυχολογικούς όρους ή κορώνες. Η υποψήφια για την ηγεσία της Ν.Δ. απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ακόμη ότι δεν υπονόμευσε τον πρωθυπουργό, ούτε διαφοροποιήθηκε δημοσίως από επιλογές της κυβέρνησης και τόνισε ότι δεν είναι της λογικής "δρυός πεσούσης", ασκώντας εμμέσως κριτική σε όσους αφήνουν εκ των υστέρων αιχμές για τον κ. Καραμανλή.

Είπε ότι όλοι έχουν ρόλο στο κόμμα απαντώντας σε ερώτηση αν θα αξιοποιήσει τον κ. Σαμαρά στην περίπτωση που είναι δεύτερος, ενώ για το ενδεχόμενο που θα χάσει η ίδια ανέφερε πως είναι έτοιμη να υπηρετήσει την παράταξη από όποιον ρόλο της αναθέσει.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου Δ. Σιούφας απέρριψε τις προτάσεις Αβραμόπουλου και Ψωμιάδη και απέστειλε προς όλους τους υποψηφίους το κείμενο τροποποίησης του καταστατικού, όπως και στον πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή. Επίσης, απέστειλε και τον κανονισμό εργασιών του Συνεδρίου ο οποίος θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή. Όμως πολλά στελέχη όπως ο Β. Μειμαράκης και ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος αφήνουν αιχμές για αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής, ενώ έχουν ζητήσει να γίνει συζήτηση και στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο, η οποία όμως δεν προβλέπεται στις αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: