Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Πρέπει να ΠΕΙΣΟΥΜΕ...


Επειδή πρέπει να λέμε και τα θετικά οφείλω να σχολιάσω την αναφορά του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για την φορολογία όλων των Ελλήνων.

Ο κ. Παπανδρέου έχει καταλάβει ότι η μοναδική ελπίδα για ανάκαμψη της κατηφόρας των ελλειμμάτων και της δημοσιονομικής αταξίας είναι η σύλληψη της φοροδιαφυγής.

Σιγά το πρωτότυπο θα μου αντιτείνετε ...

Σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο , από τότε που θυμάμαι την πολιτική ζωή της χώρας όλοι οι πρωθυπουργοί και όλοι οι υπουργοί οικονομικών προσπαθούν να συλλάβουν την φοροδιαφυγή.


Αυτό που μου άρεσε ήταν που είπε ότι "Πρέπει να ΠΕΙΣΟΥΜΕ" του Έλληνες να πληρώνουν τους φόρους τους.

Εκεί είναι νομίζω όλη η ουσία.

Ο Έλληνας πρέπει να ΠΕΙΣΘΕΙ ότι πληρώνοντας τον φόρο που του αναλογεί , στην ουσία βοηθά τον εαυτό του , το παιδί του , τους συνταξιούχους γονείς του.

Σωστά επικέντρωσε ο Πρωθυπουργός το πρόβλημα στην πειθώ.

Το ερώτημα πλέον είναι με ποιους τρόπους θα πεισθούν οι Έλληνες;;;

Σίγουρα χρειάζονται αποφάσεις που θα πονέσουν και θα μειώσουν την εκλογική πελατεία του ΠΑΣΟΚ .

Το ευτύχημα για τον κ.Παπανδρέου είναι ότι από την πλευρά της Ν.Δ δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων που θα απαιτηθούν.

Η Ν.Δ σαν υπεύθυνο κυβερνητικό κόμμα, ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και από το βήμα της βουλής, έδωσε στήριξη στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ΤΟΛΜΗΣΕΙ να λάβει το Υπ. Οικονομικών.

Το δύσκολο λοιπόν δεν είναι τα μέτρα που θα ληφθούν συντομότερα απ΄ ότι νομίζουν ορισμένοι αλλά η δημιουργία φορολογικής συνείδησης.

Θα θυμάστε τις διαφημίσεις που είχαν παίξει για κάποιο διάστημα στην ΤV επί κυβερνήσεως Ν.Δ.

Θα θυμάστε επίσης και πόσο λοιδορήθηκαν από εφημερίδες, γελοιογράφους, δημοσιογράφους blogers κλπ.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να καταφέρει να μήν επαναληφθεί το ίδιο στις δικές της προσπάθειες.

Φυσικά δεν φθάνουν μόνο οι διαφημίσεις και οι αυστηρές ποινές , ο πολίτης πρέπει να έχει και κίνητρα.

Για να "κυνηγήσει" ο Έλληνας την απόδειξη από την ταβέρνα, τον υδραυλικό, τον ηλεκτρολόγο, τον έμπορο κλπ πρέπει να έχει μεγαλύτερο κέρδος από το πιθανό χωρίς απόδειξη.

Είναι φυσικό όταν πρέπει να πληρώσεις για μία επισκευή στον υδραυλικό και σου ζητά 100€ χωρίς απόδειξη η 140€ με απόδειξη να προτιμήσεις να πληρώσεις μόνο τα 100€ , αφού ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις την απόδειξη στην φορολογική σου δήλωση, τα οφέλη είναι ψιχία και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουν την διαφορά των 40€.

Ακόμα χειρότερα με τις αποδείξεις των εστιατορίων, καφετεριών κλπ.

Η λύση ίσως είναι η συνολική χρήση των αποδείξεων ώστε να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα του κάθε φορολογούμενου. Με την αύξηση της "πίτας" θα αυξηθούν τα έσοδα και κυρίως θα αυξηθεί ο ΦΠΑ.

Στην κατάσταση που έχει φθάσει η Ελληνική οικονομία μόνο με ανατροπή της σημερινής κατάστασης υπάρχει ελπίδα και ανατροπές δεν γίνονται με έκτακτες εισφορές, αύξηση του ΦΠΑ και μερικές "καμπάνες" σε κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Θα τολμίσει το οικονομικό επιτελείο;;;
Οψόμεθα...

Από antilogos-gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ !!!ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....
Π.Ρ.