Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Παρεμβάσεις καθημερινότητας από τον Δήμο Πολυγύρου


Με την υλοποίηση μικρών και στοχευμένων παρεμβάσεων αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας ο Δήμος της πρωτεύουσας. Τις τελευταίες μέρες διαμορφώθηκαν αρκετά πεζοδρόμια στον βόρειο Πολύγυρο όπως στο δεξιό τμήμα της οδού 22ας Απριλίου και γύρω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους με στόχο την ασφαλή κίνηση των παιδιών αλλά και των πολιτών που κατευθύνονται πεζοί προς το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Τις επόμενες μέρες θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο και στο αριστερό τμήμα της 22ας Απριλίου. Ακόμη έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα σε επικίνδυνα σημεία της πόλης μεταξύ αυτών σε μήκος 90 μέτρων επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη.


Επιπλέον αποκαταστάθηκε η βλάβη στο μεγάλο φρεάτιο μπροστά στο Δημαρχείο ενώ τα συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό όλων των φρεατίων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Το προηγούμενο διάστημα οριοθετήθηκαν τα σημεία που θα γίνουν γεωτρήσεις για την γεωλογική μελέτη για την αποκατάσταση του οχετού στις Έξι Βρύσες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε η τοπογραφική αποτύπωση και ο καθαρισμός του αύλειου χώρου της οικείας Γιαννιού στον ιστορικό ιστό, κληροδότητμα που θα αναπαλαιωθεί και θα αξιοποιηθεί από το Δήμο.

«Όλες οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις παρεμβάσεις που ο Δήμος Πολυγύρου υλοποιεί σε καθημερινή βάση, για να κάνει την πρωτεύουσα μια πιο ανθρώπινη και σύγχρονη πόλη, φιλική προς τους πολίτες της. Τέτοιας κλίμακας εργασίες συνεχίζονται συστηματικά και αθόρυβα σε όλα τα Τοπικά μας Διαμερίσματα και τους συνοικισμούς. Επιδίωξή μας αποτελεί να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και να δώσουμε λύση όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: