Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Λίγα λόγια για τις προγραμματικές δηλώσεις του ΓΑΠ.


Το τι "βρήκε" ο πρόεδρος Γιώργος ,ποσώς μας ενδιαφέρει γιατί έτσι κι’ αλλιώς έλεγαν ότι ήξεραν, έχουν λύσεις και υπάρχει μια «άλλη πολιτική», όταν ο Καραμανλής παραδέχονταν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τα δύο επόμενα χρόνια! Άρα μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι λύσεις που είχε και έχει στο μυαλό του ο Γιώργος και όχι οι αόριστες υποσχεσιολογίες ή οι καταγγελίες! Φαίνεται ότι ο Γιώργος δεν έχει καταλάβει ότι έγινε κυβέρνηση και πρέπει να περάσει πλέον στην εφαρμόσιμη πολιτική.


Στην πράξη. Όσο για τα λεφτά μας έλεγε ότι υπάρχουν και ξέρει που βρίσκονται. Άρα ξέρει τώρα και να τα μοιράσει! Φαίνεται όμως ότι ο Γιώργος αποφάσισε να ενστερνιστεί την διαχρονική ροπή του Πασόκ στην οικονομική ιδεοληψία της καμένης γης. Παρέλαβαν καμένη γη το 1981, το 1993 και φυσικά σήμερα! Είναι αργά όμως για δακρύβρεχτα σενάρια όταν λέει ότι «η κατάσταση της οικονομίας μας είναι εκρηκτική». Η κατάσταση ήταν εκρηκτική και αυτός ανέλαβε να εφαρμόσει μια «άλλη πολιτική» όπως έλεγε μέχρι πριν λίγες μέρες. Τα προβλήματα τρέχουν, οι προσδοκίες μας εξαντλούνται και περιμένουμε λύσεις και όχι μελό εκθέσεις ιδεών. Αυτό πάντως που αποκομίσαμε σήμερα ως πραγματικά εφαρμόσιμο είναι ότι ετοιμάζουν αδίστακτη φοροεπιδρομή, έμμεσους φόρους και τεράστιο δανεισμό.
Άραγε η πράσινη ανάπτυξη κατέχει στην κυβερνητική πολιτική το ίδιο κέντρο βάρους που είχε και προεκλογικά; Ουσιαστικά η πράσινη ανάπτυξη παρουσιάστηκε ως το πασπαρτού για όλα μας τα προβλήματα! Δεν είμαστε και τόσο σίγουροι για τον αν η Μπιρμπίλη μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Ή μήπως ο ρόλος της είναι περιστασιακός και ….. υβριδικός(διασταυρωμένη ύβρις!);
Εντύπωση προκαλούν οι αναφορές στην κατάσταση του κράτους! Μας στενοχωρείς Γιωργάκη όταν λες ότι η κατάσταση «στη δημόσια διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική»! Ρώτησε τους συνδικαλιστές σου για τις ευθύνες που έχουν γι’ αυτή την κατάσταση! Ελέγχουν πάνω από το 60% σε όλες τις υπηρεσίες και σε μερικές υπερβαίνουν το 90%. Αυτοί δημιούργησαν πασοκικό καθεστώς στο κράτος. Οι διορισμένοι, βολεμένοι και καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές του συστήματος Πασόκ. Πως ακριβώς θα δεχτούν να παραδώσουν τα όπλα τους στη …. νομιμότητα; Το πρόβλημα περιπλέκεται αν δούμε κατάμουτρα ότι τους όπλισε το ίδιο το κίνημα για να γίνει πράξη η προτροπή «το Πασόκ είναι παντού»! Προτροπή που ηχεί σαν απειλή για ολόκληρη την κοινωνία!
Εν κατακ
λείδι, σήμερα συνειδητοποιήσαμε ότι το Πασόκ και ο αρχηγός Γιώργος, ποτέ δεν είχαν σχέδιο. Ο σκοπός τους ήταν από την αρχή η κατάκτηση της εξουσίας και να το ρίξουν στο φτηνιάρικο «τσιφτετέλι» της καμένης γης.
Γιωργάκη! Εάν παιδί μου βλέπεις ότι σου έχουν κλέψει τα ταμεία, στον Εισαγγελέα επιτόπου. Μην κάθεσαι. Για το δημόσιο χρήμα μιλάμε. Ξέρεις εσύ. Και αν δεν ξέρεις ρώτα τους εργατοπατέρες σου και τα μεγαλοστελέχη σου. Έχουν όλοι θητεύσει στη διαχείριση δημόσιου πλούτου και στους παχυλούς μισθούς! Το ανέκδοτο της «καμένης γης» έχει καταντήσει άχαρο και σίγουρα το βαρέθηκε η ψυχή μας!


Από exastal

Δεν υπάρχουν σχόλια: