Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Συνέντευξη Τύπου Ευθύμη Καρανάσιου


Στο εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου και στην επόμενη μέρα της Ν.Δ αλλά και της Χαλκιδικής αναφέρθηκε ο πολιτευτής της Ν.Δ. Ευθύμης Καρανάσιος σε συνέντευξη Τύπου.



Ο κ.Καρανάσιος ευχαρίστησε πρωτίστως τους ψηφοφόρους και τους Χαλκιδικιώτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους και τόνισε ότι από τη θέση που βρίσκεται θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται και να προωθεί τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και του νομού.



«Είναι πεποίθησή μου ότι η ήττα της Ν.Δ. στις εκλογές οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ήθους από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη γεγονός που επηρέασαν τον πολίτη. Θα συνεχίσω όμως παράλληλα να πιστεύω ότι η δουλειά που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν ουσιαστική και προωθήθηκαν σημαντικά ζητήματα τα πέντεμισι χρόνια της διακυβένρησης» υπογράμμισε ο κ.Καρανάσιος.


Ο Ευθύμης Καρανάσιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου συγκέντρωσε 5.674 σταυρούς και ήρθε δεύτερος σε ψήφους, ενώ παράλληλα ήταν ο μόνος που αύξησε το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του 2007 από τους υποψηφίους της Ν.Δ στη Χαλκιδική. «Δεν σας κρύβω ότι το αποτέλεσμα της Ν.Δ στο νομό με στεναχώρησε, γιατί θα μπορούσα να είχα κερδίσει τη δεύτερη έδρα. Όμως αισθάνομαι και ικανοποίηση διότι έκανα μια προσωπική προσπάθεια με αξιοπρέπεια.


Είναι γεγονός ότι ένας πολιτευτής που μπαίνει στη διαδικασία των εκλογών ως υποψήφιος είναι δύσκολο να συγκριθεί με εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι έχουν σαφώς κάποια πλεονεκτήματα, όπως τα οργανωμένα βουλευτικά τους γραφεία, τους υπαλλήλους τους, τα αυτοκίνητά τους κ.λ.π. Εγώ έπρεπε να επιδείξω επιμονή και υπομονή και με πολύ δουλειά να καταφέρω να μιλήσω με τους πολίτες, να παρουσιάσω τις θέσεις και τις απόψεις μου. Εν πάσει περιπτώσει είναι μια παράμετρος που πρέπει ο πολίτης να κρίνει και να συγκρίνει» ανέφερε ο κ.Καρανάσιος.


Ο Ευθύμης Καρανάσιος τόνισε ότι η Ν.Δ. πρέπει να έχει μια ουσιαστική και δυναμική αντιπολίτευση γι΄αυτό θα πρέπει να εκλεγεί νέος αρχηγός με στόχο την ενότητα του κόμματος. «Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε τα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης και μαζί με όλους τους βουλευτές να προωθήσουμε τα θέματα του νομού. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η νέα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να σταματήσει για παράδειγμα τον προγραμματισμό των έργων της Νομαρχίας Χαλκιδικής. Η κυβέρνηση πρέπει να δει τι έχει δρομολογηθεί και να συνεχίσει να προωθεί κι άλλα έργα για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής».


Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτελέσμα της Χαλκιδικής σημείωσε ότι έγιναν λάθη, αφού μετά τις Ευρωεκλογές δεν έγινε κανένας διάλογος στα όργανα, ούτε αναζητήθηκαν τα λάθη και οι ευθύνες για το γενικότερο μειωμένο ποσοστό που συγκέντρωσε η Ν.Δ. «Είναι ανάγκη να ξεκινήσει μετά το Συνέδριο μέσα στο όργανα του κόμματος ένας διάλογος και μια διαδικασία προκειμένου να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα. Τουλάχιστον εγώ μετά το Συνέδριο θα αναλάβω προσωπικές πρωτοβουλίες για να ξεκινήσουν διαδικασίες στα όργανα. Πιστεύω πως με την ανάδειξη νέου αρχηγού θα έχουμε και διαδικασίες στις Νομαρχιακές Επιτροπές στι οποίες θεωρώ πως πρέπει να αναδειχθούν νέα πρόσωπα» υπογράμμισε ο κ.Καρανάσιος.

Από halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: