Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

"Κοινωνικό Παντοπωλείο" από τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη για τις άπορες οικογένειες


Δωρεάν είδη παντοπωλείου και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα παρέχει από τις αρχές Δεκεμβρίου το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης, σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το πρωί υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που έχει έδρα το Παρίσι, και υποστηρίζεται από τον Όμιλο Carrefour - Μαρινόπουλος.


«Στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας και δημιουργούμε το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» σε ένα νοικιασμένο χώρο 300 τ.μ., όπου οι άπορες οικογένειες θα μπορούν να λαμβάνουν τρόφιμα εντελώς δωρεάν», τόνισε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο κ.Παπαγεωργόπουλος.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο σούπερ - μάρκετ που ως στόχο θα έχει την κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των απόρων οικογενειών. Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργεί επί της οδού Μοναστηρίου 124, είναι το τρίτο που ιδρύεται στην Ελλάδα, μετά τα δύο των δήμων Αθηνών και Πειραιά.

Οι 200 οικογένειες που θα έχουν πρόσβαση στα αγαθά και θα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες θα επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. «Στην Ελλάδα όλα τα τρόφιμα θα παρέχονται στις οικογένειες εντελώς δωρεάν, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει μια συμμετοχή της τάξης του 10%», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αστέριος Δεληγιάννης.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Δεληγιάννης ο δήμος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει στη δημιουργία του λεγόμενου Κοινωνικού - Δικτυακού Χάρτη όπου, μέσω κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και ψυχιάτρων, θα καταγράφονται όλοι οι δημότες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, ώστε ο δήμος να μπορεί να αναπτύξει στοχευμένες δράσεις για την υποστήριξη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: