Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Επισκόπηση Τύπου της 12-10-2009


Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης μεταξύ αυτών και το ασφαλιστικό, οι εσωκομματικές διαφωνίες στη Νέα Δημοκρατία ενόψει του συνεδρίου για την εκλογή του νέου αρχηγού, καθώς και η καταγραφή του υπουργείου Οικονομίας και της Τράπεζας της Ελλάδος , η οποία αποκαλύπτει σοβαρό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τρέμουν την αποκαλυπτική ατζέντα της μοντέλας. Κοκαΐνη, χασίς και ακριβές "βίζιτες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρουαζιέρες με κότερα και πονηρά... ραντεβού σε σουίτες ξενοδοχείων με "βίζιτες" που τα αποκαλούσαν ως "οικογενειακού περιβάλλοντος" για τους τυχόν καχύποπτους, δεν ήταν άλλα από τα... πάρτι με ουκ ολίγες ναρκωτικές ουσίες, τα οποία αναφέρονται με ονόματα και ζουμερές λεπτομέρειες στην περιβόητη "αμαρτωλή" ατζέντα της ωραίας που βρέθηκε με 2,5 κιλά κοκαΐνης στην κατοχή της".


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Η τελευταία μάχη Καραμανλή - Παπανδρέου στη Βουλή, 16-18 Οκτωβρίου. Οι δύο ηγέτες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις προγραμματικές".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στις προγραμματικές δηλώσεις 16-18 Οκτωβρίου θα απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος θα υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησής του".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΣΥΡΙΖΑ κατάντησαν τη Νέα Δημοκρατία. Συνωστισμός δελφίνων, τάσεων και... συνιστωσών στον δρόμο για το Συνέδριο, το οποίο κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει και τι θα αποφασίσει".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στον αέρα βρίσκεται η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση η Επιτροπή Συνεδρίου παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα λάβει το έκτακτο Συνέδριο στις 7 Νοεμβρίου παραπέμπει για το ζήτημα της απευθείας εκλογής του νέου αρχηγού ή όχι".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ώρες ευθύνης για όλους σας. Ο Κ. Καραμανλής και οι υποψήφιοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μόνη σοβαρή και ενδεδειγμένη λύση είναι οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του κόμματος να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από κοινού να συμφωνήσουν για τη διαδικασία απευθείας εκλογής προέδρου του κόμματος από τη βάση. Όλα τ' άλλα είναι κούφια λόγια, που βαθαίνουν την απογοήτευση και την πικρία στους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες".


ΕΘΝΟΣ: "Ελ... Ντοράντο η ΝΔ για το Συνέδριο. Μονομαχίες "χρυσοθήρων" για την προεδρική καρέκλα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η εσωκομματική θύελλα στη ΝΔ, με τις μονομαχίες των διεκδικητών της ηγεσίας να πυκνώνουν και το οργανωτικό αδιέξοδο να παραμένει".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι... Γιώργηδες τρίβουν τα χέρια τους. Παπανδρέου και Καρατζαφέρης οι ευνοημένοι από το μπάχαλο της ΝΔ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τρίβουν τα χέρια τους οι Γιώργηδες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ για διαφορετικούς λόγους μ' αυτά που λαμβάνουν χώρα στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Πρωθυπουργός όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα στο Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μένει ακέφαλο, μένει κι αυτός, ανενόχλητος στο κυβερνητικό του έργο".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Χάος με την ασυμφωνία των υποψήφιων αρχηγών. Ενώ τον Πόντιο Πιλάτο παριστάνει η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΝΔ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Πόντιος Πιλάτος η Οργανωτική Επιτροπή, η οποία έριξε το μπαλάκι στο εκλεκτορικό σώμα του έκτακτου Συνεδρίου για να λάβει τις τελικές απόψεις. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση ενδιαφέροντος έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Προαναγγέλλεται δυναμική σύγκρουση καραμανλικών - μητσοτακικών. Ο Μεϊμαράκης διαφωνεί με τις διαδικασίες που ακολουθεί η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον κ. Σιούφα. Το "στραβοπάτημα" Σιούφα ως προέδρου της επιτροπής. Πολύδωρας: Εκφυλιστικές οι διαδικασίες. Είμαστε σκορποχώρι".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Άγριο παζάρι. Το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου θα λύσει όλες τις διαφορές των υποψηφίων. Ωσεί παρών ο Καραμανλής".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Αβραμόπουλος και Σαμαράς απαιτούν εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τη βάση. Σε δύσκολη θέση η Ντόρα που επιμένει στην εκλογή προέδρου από την ΚΟ των 91 βουλευτών ή από το έκτακτο συνέδριο".


ΕΣΤΙΑ: "Αυτοδιασύρεται η Νέα δημοκρατία. Απίστευτο σκηνικό για την εκλογή προέδρου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι ομολογουμένως απίστευτα τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία διασύρουν το κόμμα αυτό στα όμματα ακόμη και των πλέον πιστών οπαδών του. Ουδέποτε θα περίμενε κανείς ότι σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα εξουσίας και, καθ΄ήν στιγμήν ο πρόεδρός του έχει δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήση και να αντικατασταθή , θα εγείρετο ζήτημα αλλαγής της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου, κατά παράβασιν του ισχύοντος καταστατικού".


ΤΑ ΝΕΑ: "Καταργούν τον νόμο για συντάξεις,όρια. Παίρνουν πίσω τις ρυθμίσεις Πετραλιά".
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην κατάργηση των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Πετραλιά που αφορούν τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα προχωρήσει η κυβέρνηση ενώ αναμένεται να εξαγγείλει επιπλέον χρηματοδότηση των Ταμείων".


Η ΧΩΡΑ: "Στο παρά 5' της διάσπασης. Τα μπρος-πίσω για την εκλογή προέδρου οδηγούν σε περιπέτειες την παράταξη".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο χείλος του γκρεμού οδηγούν τη "γαλάζια" παράταξη οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων κορυφαίων στελεχών για την ανέλιξη στην ηγετική θέση της ΝΔ".


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ο λογαριασμός της θέρμανσης. Πετρέλαιο vs φυσικό αέριο".


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Οι πρώτες κινήσεις για τη Θεσσαλονίκη. Όπως τη βρήκε την παρέδωσε ο Κώστας Καραμανλής".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μαύρη τρύπα " 30 δισ. ευρώ. Τι βρήκαν στα ταμεία οι νέοι υπουργοί".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η καταγραφή του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάσσεται στα 30 δισ. ευρώ και το ταμειακό στα 32 δισ. ευρώ. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι πρέπει να καλυφθούν λήξεις τίτλων 12,88 δισ. έως τον Δεκέμβριο".


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέος κρατικός δανεισμός πάνω από 14 δισ. ευρώ για κάλυψη του δημόσιου ελλείμματος μέχρι το τέλος του έτους".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "περισσότερα από 14 δισ. ευρώ θα δανειστεί το Δημόσιο φέτος, για να χρηματοδοτηθεί το αυξανόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ευνοϊκή -τηρουμένων των αναλογιών- είναι η συγκυρία των επιτοκίων καθώς το spread των ομολόγων έχει περιοριστεί σε 1,25-1,30 για τα δεκαετή, ενώ διάχυτος είναι ο φόβος για τη διεύρυνσή του όσο αποκαλύπτεται ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός."

Δεν υπάρχουν σχόλια: