Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Η πράσινη ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαφαζάνης και τα πράσιν’ άλογα!


Με ενδιαφέρον διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με το ΠΑΣΟΚ -και πρώην Νομάρχη- κ. Αργύρη Λαφαζάνη για την επίσκεψή του στο Στρατώνι και στο Μαντέμ-Λάκκο. Ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» (η οποία εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους -πρώην «Μεταλλεία Κασσάνδρας») «και ανέπτυξε στους εργαζόμενους των μεταλλείων τις θέσεις του για την μεταλλευτική δραστηριότητα και την προοπτική της ευρύτερης περιοχής», όπως αναφέρει η ανακοίνωση. Οι οποίες θέσεις -αν και δεν ακούσαμε, αλλά υποθέτουμε- θα είναι θετικές ως προς τις μεταλλευτικές δραστηριότητες.




Άλλωστε ο κ. Λαφαζάνης -από την εποχή της θητείας του στην Νομαρχία- είναι γνωστός θιασώτης και υπερασπιστής της άκρατης μεταλλευτικής δραστηριότητας, των φουρνέλων και της μεταλλουργίας χρυσού, ως «μοναδικού τρόπου ανάπτυξης» της Βορείου Χαλκιδικής. Ακολουθεί, πιστά θα λέγαμε, την οδό που χάραξε ο αλήστου μνήμης «πανίσχυρος υφυπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ» κ. Χρήστος Πάχτας.


Προφανώς η στάση αυτή του κ. Λαφαζάνη συνάδει απόλυτα με το νέα πολιτικό πλαίσιο που προτείνει ο Πρόεδρος του «Κινήματος» κ. Παπανδρέου και περιγράφεται στο προεκλογικό πρόγραμμα, για στροφή στην «πράσινη ανάπτυξη» και την προστασία του περιβάλλοντος. Άρα να είμαστε ήσυχοι. Εάν λοιπόν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ νέα κυβέρνηση -και ο εν λόγω υποψήφιος, βουλευτής- θα έχουμε στροφή στην «πράσινη ανάπτυξη» και για την περιοχή μας, αφού τώρα έχει άλλο χρώμα! «Πράσινη» εξόρυξη κάτω από τη Στρατονίκη, «πράσινη» εξόρυξη στις Σκουριές, «πράσινα» στείρα που χρησιμοποιούνται σε έργα στη Χαλκιδική, «πράσινη» μεταλλουργία χρυσού, «πράσινες» χαβούζες κυανίου και αρσενικού και λοιπές άλλες πράσινες δράσεις της νεοφανούς «πράσινης ανάπτυξης» που θα κάνουν την περιοχή μας ακόμα πιο κούκλα…. Το γεγονός πως η μεταλλεία ως παράγων οικονομικής ανάπτυξης συναντάται πλέον μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και δεν επιτρέπεται στις αναπτυγμένες, μάλλον θα τον αφήνει αδιάφορο. Τα «κουκιά» να βγουν.


Συμπέρασμα: για μια ακόμα φορά πράσιν’ άλογα!
 
Αναρτήθηκε από https://stratoniki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: