Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Ένταξη δρόμου Θέρμης - Όρια νομών Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης


Με την υπ’ αριθμ. 7378/01-10-2009 απόφαση του Υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2007 – 2013»  το έργο «Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη – Πολύγυρος (Ε.Ο. 16), Τμήμα: Θέρμη – Όρια Ν. Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής», συνολικού προϋπολογισμού 37.605.000,00 ευρώ.
Η σημαντική αυτή εξέλιξη που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκιδικής δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριο Ζωγράφο στο Δημαρχείο Ανθεμούντα στη Γαλάτιστα, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου.




Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη- Όρια Νομού, μήκους 16 χιλιομέτρων.
Όπως ανέφερε ο Νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα εκτελεστεί από την Εγνατία Οδό Α.Ε.
 Για το υπόλοιπο οδικό τμήμα από όρια Ν. Χαλκιδικής – Γαλάτιστα έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των μελετών και των αδειοδοτήσεων, ενώ η δημοπράτησή του έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2010.
Ο Νομάρχης κ. Αστέριος  Ζωγράφος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Ένα πάγιο αίτημα των Χαλκιδικιωτών γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Με την κατασκευή του δρόμου  αυτού, που είναι το δεύτερο σε ύψος χρηματοδότησης έργο στη Χαλκιδική, θα αναπνεύσει κυκλοφοριακά η ευρύτερη περιοχή και θα αναπτυχθεί σε πολλαπλά επίπεδα. Η Διοίκηση της Νομαρχίας δρομολογεί μεγάλα και μικρά έργα βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού που αποβλέπει στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην ουσιαστική ανάπτυξη ολόκληρης της Χαλκιδικής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά και τον Υφυπουργό κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο γιατί στήριξαν από την αρχή τις προσπάθειες μας και άρχισαν να υλοποιούν τα έργα που εξήγγειλαν για το Νομό, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι παραμένουν πραγματικοί φίλοι της Χαλκιδικής  . Ευχαριστώ επίσης όλους όσους έχουν συμβάλλει και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και να επισημάνω ότι ο νομός μας τυγχάνει χρηματοδοτήσεων για σημαντικά έργα υποδομών εξαιτίας των πιεστικών και συνεχών προσπαθειών από πλευράς της Διοίκησης της Νομαρχίας».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αργύρηηηηη...
Ρεσπέντζαααα...
Ελάτε ΜΠΑΝΑΝΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που στο εκλογικό κέντρο του Λαφαζάνη υπάρχει γιατρός...
χαχαχαχαχα...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ...ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ...
Π.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Πυρπασόπουλε κατέβασε ένα χάπι στον Αργύρη γιατί τον χάνουμε!!!
Πολύ μας κάνει και γελάμε με αυτά που γράφει στο ΣΤΙΓΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

Μαυρογιαλούρος Στέργιος οδοστρωτήρας.