Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Παναγιώτης Ψωμιάδης: "Δεν θα επιτρέψουμε διώξεις συμβασιούχων"


Σχετικά με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους εργαζομένους με συμβάσεις έργου και προγράμματα stage, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η κυβέρνηση δείχνει το… κοινωνικό της πρόσωπο. Αντί να εξαγγείλει μονιμοποίηση, προαναγγέλλει διώξεις, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία η οποία μόλις έγινε κυβέρνηση φρόντισε να μονιμοποιηθούν δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι. Με όσα ακούσαμε χθες από τους υπουργούς, διογκώνει αντί να λύσει ένα πρόβλημα έντονα κοινωνικό που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο για τους συμβασιούχους έργου όσο και για τα stage.

Δεν είναι δυνατόν το 2009 να επιτρέψουμε ρεβανσιστικές συμπεριφορές. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε 300.000 συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στο δρόμο. Στο κάτω κάτω κανείς πολίτης δε χρωστά να πληρώνει τις αμαρτίες του κράτους.

Οφείλει σήμερα κιόλας η κυβέρνηση να ανακοινώσει συγκεκριμένα τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα λήξει θετικά η ομηρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Να κάνει προσλήψεις και να μοριοδοτήσει την προϋπηρεσία τους, ώστε να μη χάσει το κράτος την εμπειρία που έχουν αποκτήσει εδώ και 4-5 χρόνια μόνο και μόνο επειδή εργάστηκαν επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Διαφορετικά, να είστε βέβαιοι ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση -και όχι μόνο- χωρίς τους συμβασιούχους δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ομαλής λειτουργίας και σύντομα θα εξαναγκασθεί σε λουκέτο".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΨΩΜΙΑΔΗ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ....ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ...
Π.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑΑΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΚΑΝΑ ΚΑΛΣΟΝ Ο ΖΟΡΡΟ !!!